Oceni objavo

Rekorden obisk slovenske filmske klasike na dragomerškem igrišču

V naši mali občini smo poletne počitnice zaključili s smehom v družbi svojih najbližjih. Organizirali smo prvo kino predstavo, zato ni bilo težko doseči rekorda iz naslova. Za naše občanke in občane vseh starosti smo zavrteli slovensko filmsko klasiko To so gadi. Obisk je presegel vsa pričakovanja, varnostnik Kozi je na začetku naštel 150 obiskovalcev brez tistih, ki so med projekcijo še prihajali. Recimo raje, da je bilo tam dobrih sto petdeset, kot  slabih dvesto. Lepše se sliši. Ne verjamemo, da je bilo to le zato, ker ni bilo vstopnine.

Sreča z vremenom in podpora dragomerških gasilcev ter športnikov sta zagotovili popoln dogodek. Veseli smo, da smo tak odziv občank in občanov poželi prav s kulturnim dogodkom. Prišle so cele družine, prišle so vse generacije, nekaj najstarejših celo pri svojih devetdesetih. Nekateri so s seboj prinesli ležalnike in stole, bolj pripravljeni še prigrizke in pijačo. Po njihovih odzivih, trepljajih po hrbtu in pohvalah sklepamo, da jim je bilo lepo.

Dogodek smo organizirali člani študijskega krožka (ŠK) Enajsta šola s filmom, ki deluje pod okriljem društva DVIG. Družimo se od sredine avgusta, na srečanjih pa si ogledujemo svetovne filmske klasike in o njih razpravljamo. Javna kinoprojekcija je naš akcijski cilj. Dogovorili smo se, kje in kdaj, predvsem pa, kaj bomo predvajali. Kot kaže, smo se odločili dobro. Študijski krožki so sicer projekt Andragoškega centra Slovenije, ki je financiran s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

V vabilu smo obljubili: »Če bo ljubiteljev filma veliko, bomo napeli vse sile in prihodnje leto organizirali še več predstav!« Ker vas je bilo res veliko, nas to zavezuje, da bomo držali obljubo, zato smo v društveni blagajni napraskali za še eno projekcijo in jo bomo v kratkem organizirali. Samo še film izberemo in datum predvajanja. Pri nas se je oglasil tudi predstavnik občine in ponudil sofinanciranje predstav v naslednjem letu. Kot kaže, bodo v naslednjem letu vsaj tri.

Hvala vsem za obisk; članom ŠK, gasilcem in športnikom pa za pomoč pri organizaciji!


Darijan Novak, mentor ŠK Enajsta šola s filmom

 

 



 

 

Oglejte si tudi