Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Pestra ponudba KUD Kosec ponovno v živo

Log - Dragomer, marec 2022 – Kulturno umetniško društvo Kosec vabi v svoje sekcije, ki so znova začele delovati s polno paro. Kulturnikom se lahko na raznovrstnih dogodkih pridružite v njihovih najemniških prostorih v Krajevnem domu Dragomer.

Kulturno umetniško društvo Kosec se z rahljanjem ukrepov in izboljšanjem zdravstvenih razmer vrača na stare poti. Tako kot v preteklosti vas bodo razvajali s številnimi dogodki, ki jih bodo pripravili v okviru sekcij, ki delujejo v društvu. Novo obdobje so v društvu pričakali s še toliko večjim navdušenjem, saj so vendarle dobili svoj društveni prostor. Kot nam je povedala predsednica KUD Kosec Anica Vengust, ta sicer ni popolnoma njihov, saj zanj plačujejo najemnino, vendar se kljub temu veselijo. V prenovljene prostore v Društvu krajanov v Dragomerju so se preselili na začetku letošnjega leta, prostor v nekdanjih občinskih prostorih pa so dobila tudi druga društva, ki so se prijavila na razpis Občine. Izvedeli smo še, da so novo društveno pisarno opremili s pohištvom, ki so ga kupili v ta namen, večji večnamenski prostor, kjer potekajo dogodki, pa je opremila Občina Log - Dragomer, za kar so ji v društvu izjemno hvaležni.

 

V društvu so s svojim delovanjem ponovno začele sekcije. Klekljaricam se lahko pridružite v prostorih Dom krajanov v Dragomerju. Sekcija ročnih spretnosti nadaljuje z ustvarjanjem čudovitih pletenih in šivanih umetnin, nova gledališka skupina KUD Kosec se vneto pripravlja na svojo novo gledališko predstavo, pevke in pevci, ki delujejo pod imenom Mladi po srcu, pa že pridno prepevajo. Anica Vengust nam je povedala, da skupina združuje peščica pevcev in večino pevk, zato si želijo, da bi se jim na vajah pridružil še kakšen moški glas več.

 

Pestra je tudi ponudba za najmlajše. Ti si lahko ogledajo predstave papirnatega gledališča Kamišibaj, prisluhnejo pravljicam ali pa pridejo izdelovat velikonočne butarice. Prva predstava papirnatega japonskega gledališča Kamišibaj v izvedbi Tomislave Zaletel je po dveh letih zatišja s svojim delovanjem začelo marca, ko so otroci prisluhnili zanimivi in napeti gledališki predstavi o Volku in rdeči kapici. »Otroci se že veselijo ponovnega snidenja konec marca, pridružite se nam tudi vi,« vabi predsednica Kosca. 11. aprila pa se boste lahko pridružili slovenski mladinski avtorici Zdenki Obal, ki se v svoji pravljici sprašuje, kaj je to sreča. Pravljica je nastala ob 100-letnici Cankarjeve smrti in 60-letnici Cankarjeve knjižnice Vrhnika, z njo pa so želeli otrokom približati Cankarja preko pravljice in moljčka Ivana. Folklorna in likovna sekcija medtem ostajata v mirovanju, s svojimi aktivnostmi naj bi ponovno začeli na začetku prihodnjega šolskega leta.

 

Dogajanje v KUD Kosec:

31. 3. 2022 ob 17:00 Gledališče Kamišibaj (Dom krajanov Dragomer)

4. 4. 2022 ob 18:00 – Izdelovanje velikonočnih butaric (Zgodovinska soba v kleti Upravnega centra Občine Log - Dragomer)

11. 4. 2022 ob 17:00 – O človeku, ki je iskal srečo: Srečanje z otroško pisateljico Zdenko Obal (Dom krajanov Dragomer)


V. L.

Foto: KUD Kosec

Oglejte si tudi