Oceni objavo

KUD Kosec v Starem malnu

V prelepem naravnem okolju, v zavetju zelenja ob vodi potoka Bela se je  junija  pevska skupina Mladi po srcu v okvirju dogodka tedna  ljubiteljske kulture udeležila  poletnega festivala v Starem  malnu pod imenom Meljemo kulturo, zbori pojejo. Spremljali so se pevski zbori in skupine. Vstop je bil prost, prostovoljni prispevki pa so bili namenjeni za rekonstrukcija mlina in obnove koče, kjer se bo pridobil obnovljen, prenovljen ambient Starega malna, ki bo pomembno prispeval k turistični ponudbi Vrhnike.

Star maln je kraj, ki je Vrhničanom zelo dobro poznan in  je zaradi  spominov, dogodkov ali zgodb, močno prirasel k srcu. Naj bo to zaradi družinskih piknikov,  praznovanj ali preživetih počitnic, ko so otroci radi se hladili v naravnem bazenu. Lahko pa je to le zaradi zgodbe o zmaju, ki prebiva v Lintvernu.
Danes je Star maln vedno bolj priljubljen tudi med rekreativci, tekači, kolesarji in pohodniki. Marsikomu pomeni tudi umik v naravo in je  vedno bolj priljubljen in prepoznaven tudi v širši okolici.

Bilo je veselo, Mladi po srcu so zapeli ljudske pesmi in pesem je odmevala po celi dolini in je bila prava osvežitev v vročih poletnih dneh.

 

KUD Kosec

Oglejte si tudi