Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

KUD KOSEC SPOROČA: OSTANI DOMA!

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Kot do sedaj, še vedno negotovo zremo naprej. Koronavirus nam je kar precej zagodel, porušil načrte, druženja in prireditve. Verjamemo, da pogrešate naš napovednik dogodkov, tako kot mi pogrešamo dogodke z vami. Aktivnosti, ki smo jih poznali in jih bili deležni ni. Ni osebnega stika, sproščenih in srčnih objemov, naključnih novih poznanstev, tudi ni spontanih druženj. A kar je najpomembnejše: Ustavil se je socialno kulturni dialog.

V društvu smo aktivni preko različnih aplikacij, katere nam ponuja današnja tehnologija, kjer se dogovarjamo o možnih organizacijah dogodkov. Vendar te aplikacije ne omogočajo kvalitetnega dela raznih sekcij v našem društvu. Od meseca marca so tako odpovedana srečanja pevske skupine Mladi po srcu, folklorna skupina, skupine klekljaric in ročnih spretnosti, zeliščna sekcija in z njimi povezana menjava pridelkov in ličkanje koruze. Prav tako so bile odpovedane načrtovane ure pravljic za naše najmlajše, katere bo to šolsko leto prebiral Matjaž Pogorelc v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika. Odpovedani so tudi vsi športni dogodki.

Ljudje potrebujemo kulturo prav tako kot potrebujemo druženja in osebne stike. Naše društvo neprekinjeno planira dogodke, katere znova in znova odpoveduje, saj sledimo in upoštevamo priporočilom NIJZ in hkrati želimo odgovorno postopati do vas.

S skupnimi močmi se bomo prebili skozi to negotovost, premagali virus in znova zablesteli v vsej svoji zmogljivosti, ter vam ponudili, kot do sedaj, le najboljše kulturne dogodke. Skupaj zmoremo!

Želimo vam vse dobro in kmalu ponovno na snidenje.

Anica Vengust, predsednica KUD Kosec

Oglejte si tudi