Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

V OBČINI LOG-DRAGOMER ZBRALI 1.200 KG ODPADNEGA PAPIRJA ZA DOBER NAMEN

ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA ZA DOBER NAMEN

Kulturno umetniško društvo Kosec se je v mesecu decembru pridružilo vseslovenski akciji zbiranja odpadnega papirja za dober namen. Akcijo je organizirala Marjeta  Kastner iz Life Learning Academije v sodelovanju z gospo Anito Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste-Polje v Ljubljani. Koordinator  za našo občino pa je bila naša krajanka Liliana Brožič..

Družin, ki so v stiski, je vedno več. Covid 19 je povzročil dodatno stisko pri mnogih, ki je prej niso poznali. Namen akcije je bil zbrati čim več odpadnega papirja, ga prodati podjetju Dinos, in za plačani znesek nakupiti darilne pakete s hrano za družine v stiski. Zbiralna akcija papirja za dober namen se je pričela 5. decembra in je trajala do 18. decembra 2020. Podjetje Dinos je dostavilo veliko zabojnikov po Sloveniji. Dva od njih sta bila postavljena v naši soseščini. Prvi je bil postavljen pred Osnovno šolo Log-Dragomer, drugi pa pred Osnovno šolo Ivana Cankarja na Vrhniki.

KUD Kosec je pri akciji pomagal s tiskanjem plakatov in njihovo razdelitvijo po oglasnih deskah v naši občini in še posebej z osebnih stikom s svojimi člani, ki so bili povabljeni k dostavi papirja na lokacijo pri osnovni šoli.

Akcija se je zaključila 18. decembra 2020. V naši občini je bilo zbrano 1.200 kg papirja, v celi državi pa več kot 11 ton. Dinos je za tono papirja plačal 60 evrov.

Podjetje TUŠ je za zbrani denar pripravilo darilne pakete s hrano v vrednosti 25 evrov na družino.  Marjeta Kastner je skupaj s prostovoljci darilne pakete predala Zvezi prijateljev mladine 22. decembra 2020.

Iskrena hvala vsem, ki ste v tej akciji sodelovali in z nekaj dodatnega dela izkazali sočutje do tistih, ki so v teh posebnih časih v stiskah.

Za KUD Kosec: Anica Vengust

Oglejte si tudi