Oceni objavo

V starosti mi pride prav uporaba pametnega telefona in znanje o računalnikih!

Vemo, da se naša življenja vse bolj povezujejo s tehnološkimi napravicami, kot sta pametni telefon in računalnik. Marsikateri starejši človek se njuni uporabi še vedno raje izogiba, ker ga to ne zanima, ne pozna njune uporabe ali pa ima negativen odnos do njiju. S pametno uporabo nam te naprave lahko  predvsem dobro služijo in olajšujejo življenje.  Naša družba se hitro spreminja in počasi vključuje vse več tehnoloških rešitev v naš vsakdan. Vse več je spletnega plačevanja računov, za zdravnika se je potrebno naročiti preko spleta, na različne storitve se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca in podobno. Čeprav je pogosto prva uporaba pametnega telefona ali računalnika trd oreh, z redno vajo in uporabo hitro ugotovimo, da nam številne možnosti, ki jih ponujata, zares olajšujejo in lepšajo življenje. Predvsem nam pomagata, da ostajamo samostojni in povezani.

Delavnice in tečaji za učenje uporabe pametnega telefona in računalnika

V Sloveniji je precejšen porast delavnic za učenje uporabe pametnega telefona ali računalnika za starejše, in to je zelo dragoceno. V občini Log - Dragomer se jih je izvedla že pestra paleta in za marsikoga je to tudi bila prva spodbuda in skok v tehnologijo.Številni ste se že udeležili skupinskih delavnic učenja pametnega telefona ali računalnika in prejeli željeno znanje ali pa se vključili v nadaljna izobraževanja in študijske krožke. O prihajajočih delavnicah si lahko preberete v spodnji razpredelnici.

Individualna pomoč pri učenju uporabe pametnega telefona ali računalnika

Nekateri ste nam povedali, da naučeno sčasoma pozabite, se niste naučili tistega, kar ste želeli, ali pa je bilo učenje prehitro in enkratno, kar ni bilo dovolj, da se vtisne v vaš spomin ... V občini Log Dragomer je zato na voljo tudi individualno učenje pametnega telefona ali računalnika, torej 1:1. To možnost vam ponujamo v pisarni za starejše Podaj roko v občinski stavbi Log-Dragomer, na voljo pa bo tudi v okviru društva upokojencev Dragomer-Lukovica. Pri individualnem učenju se vedno najprej pogovorimo o tem, kaj že znate in kaj bi se še želeli naučiti in se dogovorimo za termin, ki vam ustreza. Dobimo se glede na vašo željo enkrat ali večkrat – tolikokrat, da lahko nova znanja suvereno uporabljate. V pisarni Podaj roko pa se lahko oglasite tudi, ko potrebujete pomoč samo pri kakšni manjši zadevi.

V preteklem šolskem letu smo v pisarni za starejše izvedli več kot 30 individualnih srečanj. Ena izmed udeleženk je povedala: “V pisarno za starejše sem prihajala na učenje uporabe računalnika in to starejši ob hitrem tehnološkem napredku res potrebujemo. Všeč mi je bilo delo v paru, saj sva se posvetili konkretnim stvarem, ki mi povzročajo težave in jih reševali direktno na računalniku, ki ga sama uporabljam.“

Je kaj, kar vam povzroča težave pri uporabi pametnega telefona ali računalnika? Bi se radi učili čisto na novo ali pa le izboljšali svoje znanje? Pridružite se nam na prihajajočih delavnicah, pridite po informacije v pisarno Podaj roko ali pa povprašajte v vaših društvih o različnih možnostih, ki so na voljo v občini. Teh je kar nekaj!

Pisarna za starejše na Loški cesti 12, v Upravnem centru Občine Log – Dragomer je odprta v času uradnih ur: v ponedeljek dopoldne med 10. in 12. uro ali ob sredah popoldne med 15. in 17. uro. Lahko nas tudi pokličite na številko 041) 349 812 in dogovorili se bomo za individualno delo z vami. Pomoč je brezplačna.

Katja Bhatnagar, oranizator mreže

PRILOŽNOSTI ZA UČENJE UPORABE RAČUNALNIKA ALI PAMETNEGA TELEFONA V OBČINI LOG DRAGOMER

KDO

LOKACIJA in TERMIN

NAČIN UČENJA

NIVO ZNANJA

KONTAKTNE INFORMACIJE

Organizator mreže in prostovoljci Podaj roko

Pisarna Podaj roko, vsak ponedeljek med 10. in 12. uro  in po dogovoru

Individualno

Začetni in nadaljevalni nivo

Podaj roko pisarna

(041 349 812)

Društvo upokojencev Dragomer – Lukovica

Dom krajanov (prostori društva), vsak torek od 10-12h po predhodni najavi

Individualno

Začetni in nadaljevalni nivo

Inka Zdravković

(041 221 556)

Marija Draksler

(040 855 105)

SIMBIOZA mobilna potujoča učilnica (v okviru projekta Podaj roko 2)

Stavba Občinske uprave Log – Dragomer

 

V ponedeljek, 6.11. 2023

Od 9.00 do 13.00

Skupinsko, nujna prijava

Začetna (od 9.00 do 11.00 ure) in nadaljevana delavnica (od 11. do 13:00 ure)

Podaj roko pisarna

(041 349 812)

Referenčna ambulanta  Log – Dragomer

Občinska stavba Log – Dragomer v času uradnih ur (tor med 14.00 in 18.00, čet in petk od 7.00 do 12.00 ure)

pomoč pri zdravstvenih napotnicah za paciente zdravnika dr. Tašića

/

Darija Jozeljić dip.m.s

 

08 205 41 19

KUD KOSEC v sodelovanju s Inštitutom Cene Štupar v projektu »Medgeneracijski mozaik Barje«

 

 

*Termin bo znan naknadno

V manjših skupinah

10 srečanj

Anica Vangust

 

(031 357 612)

*Informacije so bile zbrane v sklopu delovne skupine za nadgradnjo IKT izobraževanj za starejše občane

 


Oglejte si tudi