Oceni objavo

Boža Žgajnar prva Dvigova najštudentka

Log - Dragomer, 1. marec 2023 – Društvo Dvig – univerza za tretje življenjsko obdobje je na svojem osmem zboru občanov prvič v svoji zgodovini podelilo naziv najštudentka. Prejela ga je Boža Žgajnar, ki je že dobrih 10 let aktivna in uspešna na učnem področju. V Dvigu pričakujejo, da novega kandidata za častni naziv ne bodo dobili kaj kmalu, saj je potrebna dolgoletna udeležba in aktivnost v več izobraževalnih programih.

Boža Žgajnar je že dobrih deset let aktivna in uspešna študentka angleščine in bralnega krožka. Kot so nam povedali v Dvigu, ki ji je podelil častni naziv, je Boža Žgajnar predana učenju angleščine, kar dokazuje s svojim znanjem in skrbno urejenimi zapiski, ki jih nesebično deli z ostalimi študentkami. »Svoje zapiske vedno najde, kadar jih potrebujemo za ponavljanje in  skrbi za dodatne vire učenja, ki jih poišče sama in jih deli s sošolci.« Kako zelo predana je izpopolnjevanju svojega znanja, kaže tudi podatek o njeni prisotnosti na srečanjih skupine. V desetih letih je manjkala le sedemkrat, od 281 srečanj študentov angleščine je bila Boža Žgajnar prisotna vsaj 274-krat. »Pravzaprav sem že celo življenje aktivna. V osnovni šoli sem se udeleževala različnih krožkov in interesnih dejavnosti, kasneje v poklicnem življenju pa sem se zaradi narave dela ves čas izobraževala. K sreči sem znala iti pravi čas v pokoj in sem nato zajadrala k angleščini, redno hodim k telovadbi in obiskujem bralni krožek. Kar ni nenavadno, saj se je pri naši hiši veliko,  veliko bralo, kljub temu da je bila moja mama hudo preprosta kmečka ženska. Ta ljubezen do branja in literature se je prenesla tudi name,« nam je zaupala gospa Žgajnar.

Boža Žgajnar ni aktivna le na učnem področju. Je velika ljubiteljica gora ter planinarjenja, ki ni koristno le za zdravje, temveč ji prinaša mir in sprostitev. Poleg tega je članica klekljarske sekcije, ki deluje v okviru KUD Kosec. Svoje čipke in ročna dela je razstavljala na številnih razstavah, med drugim tudi na DVIG-ovih prireditvah v Tednih vseživljenjskega učenja in na sejmu nevladnih organizacij LUPA v Ljubljani.  S svojimi umetniškimi rokami je pomagala tudi pri postavljanju razstave lutk predšolskih otrok iz bralnega krožka Od pravljice do lutke. »Mama me je pri petih  letih pošiljala k gospe, ki me je naučila osnov štikanja, vedno pa sem si želela klekljati. Pred približno  desetimi leti  sem se pridružila klekljaricam na Logu, ki so me naučila klekljati.« Kot nam je še zaupala, ji obiskovanje teh dejavnosti lepša čas v pokoju, tovrstna srečanja so odlična priložnost za spoznavanje ljudi, ki jih družijo podobni interesi ter spletanje iskrenih prijateljstev.

 

V. L., foto: Društvo Dvig

 

Oglejte si tudi