Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Mestna knjižnica Ljubljana strokovno literaturo pošlje tudi na dom

Povpraševanje po gradivu iz ljubljanskih knjižnic je v času, ko so le-te zaprte, zelo veliko, zato v Mestni knjižnici Ljubljana članom zdaj omogočajo možnost naročila izposoje študijskega gradiva, ki ga nato pošljejo na dom po pošti.

S tem želijo študentom in dijakom, ki opravljajo šolske in študijske obveznosti od doma, omogočiti dostop do potrebnih gradiv. 

Člani Mestne knjižnice Ljubljana lahko na naslovu koz@mklj.si naročijo do pet naslovov študijskega gradiva hkrati. Naročijo lahko le strokovno literaturo ter leposlovje, ki je del učnega načrta, torej domača in obvezna branja.

V knjižnici bodo pošiljke pripravili in odpremili še isti delovni dan, pri tem pa bodo upoštevali ključna priporočila NIJZ in varnostne ukrepe, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami. Izposojeno gradivo bo pri članih ostalo vse do ponovnega odprtja knjižnic, brez finančnih posledic ali stroškov zaradi zamudnine.

Branje širimo po spletu

V času, ko so knjižnice zaprte, se v Mestni knjižnici Ljubljana trudijo, da bi bralcem omogočili obilo bralnih užitkov na spletu.
e-knjižnici Biblos ponujajo dostop do skoraj 2.500 naslovov elektronskih knjig za odrasle in otroke (zbirko redno dopolnjujejo z aktualnimi novostmi), bralci pa lahko izbirajo tudi med 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij Pressreader iz več kot sto držav in v več kot šestdesetih jezikih sveta.

Vpis na daljavo

Vsi željni branja se lahko v Mestno knjižnico Ljubljana vpišejo na daljavo in brez plačila članarine. Dosedanji člani pa si lahko e-knjige izposojajo ne glede na to, ali imajo članarino poravnano oziroma imajo kakršnekoli neporavnane obveznosti do knjižnice.

Po film v knjižnico

Mestna knjižnica Ljubljana je edina knjižnica v Sloveniji, ki ponuja brezplačni spletni dostop do kakovostne zbirke igranih in dokumentarnih filmov na platformi Kanopy, kjer lahko člani izbirajo med več kot 30.000 naslovi filmov, med njimi tudi za otroke.

Ideje za kakovostno preživljanje prostega časa otrok

Otrokom in njihovim staršem so na spletni strani knjižnice na voljo izbrane spletne vsebine; skupaj na primer prebirajo ali poslušajo pravljice, rešujejo kvize ter rišejo in rešujejo uganke.
Na YouTube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana si lahko ogledajo posnetke kulturnih dogodkov in predavanj, ki so potekali v knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana in Trubarjevi hiši literature.

 

Oglejte si tudi