Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C

Teden vseživljenjskega učenja: Vaša priložnost za razvoj

10898
V okviru našega tretjega dne Tedna vseživljenjskega učenja vabimo vse kadrovike, podjetnike in vodje, da posrbite za vaš ravzoj in se udeležite delavnic, ki vam bodo pomagali pri kreiranju zmagovalnih timov ter merjenju potenciala zaposlenih.

Kreiranje zmagovalnega tima s pomočjo orodja SDI

Orodje SDI® (Strength Deployment Inventory) temelji na Teoriji zavedanja odnosov. Razvil ga je dr. Elias H. Porter, priznani psiholog, ki je delo začel v sodelovanju s Carlom Rogersom. Od takrat SDI uporabljajo po vsem svetu in je bil preveden v številne jezike.  Z njegovo pomočjo bolje razumemo svoje vedenje, vzroke in motive za sprejemanje določenih odločitev in vpliv našega vedenja na druge.

Osnovno izhodišče je prepoznavanje in zavedanje značilnosti lastnega vedenja in vedenja ljudi, s katerimi delate. Ko razumemo in prepoznamo motivacijske dejavnike za njihovo vedenje, lažje in učinkoviteje z njimi sodelujemo, jih motiviramo in jih vodimo.

Priložnosti za razvoj se ne pojavijo pri spreminjanju ljudi, temveč pri spreminjanju njihovega zaznavanja drugih in načina, kako vzpostavljajo odnose z drugimi.

Namen orodja NI nekoga spremeniti, namen je pokazati učinkovitejši način osebnih in poslovnih odnosov in s tem doslednejše doseganje ciljev.

 

Metode za merjenje potenciala zaposlenih

Ocenjevalni center

Gre za eno redkih metod, ki dokazano zanesljivo napoveduje prihodnje vedenje na delovnem mestu in je za zdaj za številne namene tudi najboljši diagnostični instrument.

Metoda je sestavljena iz različnih simulacij delovnega mesta; pogoste so pisne situacijske naloge, skupinske diskusije, igre vlog (recimo pogovori s "strankami" ali "podrejenimi"), predstavitve pred skupino.

Je neodvisna od različnih možnih virov diskriminacije, kot sta spol in etnični izvor in jo je mogoče precej vpeti v vsakdanje procese v podjetju, saj je dostopna tudi za manjše organizacije. Psihološki testi so lahko del ocenjevalnega centra, potrebna  pa je vsaj ena praktična naloga ali preizkus.

 

Metoda 360°

Perspectives 360° je ocenjevalni sistem, ki omogoča, da kompetence vodij ocenijo vsi, ki vstopajo z njim v odnose na delovnem mestu (nadrejeni, podrejeni, sodelavci na enakovredni ravni, lahko pa tudi poslovni partnerji). Gre za metodo, ki nevtralizira subjektivnost, ki običajno spremlja ocenjevalne sisteme.

Prednosti P360°:

-          Možnost »on-line« reševanja zagotavlja popolno časovno prilagodljivost.

-          Sistem zagotavlja popolno anonimnost.

-          Perspectives 360 je izvorno britanski vprašalnik.

-          Vprašalnik zajema 6 temeljnih kompetenc vodi (komunikacija, vodenje, vodenje ljudi, načrtovanje, osebna učinkovitost, timsko delo), ki jih sestavlja 25 specifičnih kompetenc.

-          Kaj dobimo? Natančen vpogled v močne in šibke strani posameznikov, posameznik dobi vpogled v svoje 'slepe pege' oz. vedenja, ki se jih sam niti ne zaveda, v okviru individualnega coaching srečanja izdelamo osebni razvojni načrt, ki omogoča posamezniku samostojno nadgrajevati/izboljševati svoje vodstvene veščine, vpogled v primanjkljaje in s tem potrebe po usposabljanju na nivoju skupine, oddelkov

Interpretacijo ugotovitev poda ocenjevanemu posamezniku KADIS-ov strokovnjak. 


Več informacij na: http://www.kadis.si/tvu2017/

 

Prijave in vprašanja: maja.milojkovic@kadis.si ali 01 200 81 80.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Kadrovska Asistenca-stranski