Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

"Ko sem izvedela, da sem sprejeta med deset finalistk, so mi pritekle solze sreče!" - intervju z Nušo Grm iz Gabrovke

Dragi Litjani in Litjanke, Gabrovčanke ter Gabrovčani, spoznajte vašo sokrajanko iz Gabrovke - Nušo Grm, ki se bo prvo soboto v septembru potegovala za zmago na Slovenski noti 2020, to je tekmovanje, ki poteka v Hrastniku! Nuša 13-letnica, ki prihaja iz Gabrovke. Če bi njene prijateljice in prijatelje prosili, da jo opišejo, je Nuša prepričana, da bi zanjo rekli, da je pozitivna oseba z velikim srcem in veseljem do petja, ki sledi svojim sanjam. Kot oseba verjame, da če si nekaj res močno želimo, se lahko želja uresniči. V spodnjem intervjuju, ki pa ga je ekskluzivno dala za spletno stran MojaObčina.si - Litija, pa zaupa še nekaj več o sebi. Spoznajte jo!
Intervju: Nejc Ašič

 

Nuša, za vse sokrajanke in sokrajane Litije ter Gabrovke, ki te še ne poznajo, kako bi se predstavila? Kaj želiš, da izvejo o tebi?

Sem komunikativna, prijazna, rada pomagam drugim, sem oseba z velikimi sanjami in otroško navihanostjo. Imam pa tudi hišni ansambel pod okriljem KUD Gabrovke ki se imenuje ansambel Zavriskej

 

Šteješ 13 let, a praviš, da se s petjem ukvarjaš že od svojih malih nog. Kdaj si prvič poprijela za mikrofon in stopila na oder?

Ko sem prvič poprijela za mikrofon in prvič stopila na oder, sem imela okoli 4 ali 5 let. Pri tako mladih letih stopiti pred publiko in peti je bilo zame res nekaj posebnega.

 

Sodeluješ pri družinskem narodnozabavnem ansamblu “Zavriskej”, sestavljajo ga tvoja dva bratranca in tvoja sestra. Kako je peti v družinskem ansamblu?

Veliko drugače, kot če bi pela sama. Zelo zanimivo, zabavno, lepo je imeti na nastopih na odru del družine. Prejeli smo ogromno dobrih komentarjev in videli veliko veselih obrazov, zato mislim, da je to vsem članom ansambla dalo moč, da se povzdignemo stopnico višje, saj nam je to dalo več poguma in večjega veselja.

 

Imate kakšno smešno prigodo, ki se vam je pripetila tekom nastopanja in skupnega druženja?

Veliko jih je, a sledeč mi je najbolje ostal v spominu ... Enkrat smo peli neko pesem, in ko je imel moj bratranec za odpeti svoj del, se mu je začelo kolcati, a on je je kar nadaljeval s petjem in vmes kolcal. (smeh) Noben od nas ni moral, peti ker smo se vsi smejali na odru. Na koncu smo se opravičili poslušalcem in odpeli še enkrat, ko smo se umirili ter odpeli še enkrat, tako kot je prav.

 

Praviš, da ti veliko pomenijo prijateljice in prijatelji. Kaj ti kaj rečejo za spodbudo za tvoje pevsko delo?

Povejo mi veliko lepih besed. Slišim: »Nuša zelo dobro si odpela!«, »Prav ponosna sem nate!« in »Nadaljuj kar tako naprej, mi navijamo zate!«.

 

Tvoj pevski idol je Freddie Mercury. Kaj ti je všeč na njemu in katera njegova zgodba te je osebno ganila?

Na njemu mi je najbolj všeč, da je res užival na odru, hkrati pa je napisal tako lepe pesmi, da se ne naveličam poslušati ene in iste pesmi znova ter znova. Vse njegove zgodbe so mi všeč, ampak tista njegova najboljša pa mi je tista, ko so odšli pet z njegovim bendom na festival kot prostovoljci, da so lahko prispevali denar za revne otroke po svetu. In seveda me žalosti njegova zgodba, ko je umrl 24. novembra 1991 zaradi pljučnice in posledica AIDS-a.

 

Če bi posnela duet s svojo učiteljico petja, Sašo Lešnjek, kakšno pesem si želiš zapeti z njo? 

Pesem bi bila vesela, zabavna, kot sva midve in mogoče bi govorila o prijateljstvu.

 

Kateri nastop na tvoji dosedanji pevski poti pa ti je ostal najbolj v spominu in zakaj?

Najbolje mi je ostala v spominu avdicija za Slovensko noto, saj sem bila vsa obupana in si govorila, da ne bom sprejeta. In ko sem izvedela čez nekaj časa, da sem sprejeta med deset finalistk Slovenske note 2020, sem bila tako vesela, da so mi pritekle solze sreče.

 

Zaupala si nam, da si napisala pesem za svojo simpatijo. Jo boš kdaj predstavila publiki?

Seveda, pesem za svojo simpatijo bi z veseljem delila s publiko (smeh).

 

Pa si to pesem že pokazala svoji simpatiji? Kakšen je bil oz. bi bil odziv po tvojem mnenju?

Pesmi nisem pokazala simpatiji, saj me je rahlo strah, kako bi odreagiral in da bi izgubila prijateljstvo. Ne ve sploh, da sem vanj.

 

Kateri pa je tvoj najljubši kotiček v Gabrovki? Kam bi pripeljala turista oziroma turistko v tvojem mestu?

Moj najljubši kotiček v Gabrovki je šolski oder, ker so se tam odvijala moji prvi nastopi petja. Turistko oz. turista bi popeljala na Moravško goro, saj se od tam gor vidi celotna Gabrovka. Res je lep razgled.

 

Letošnje leto tekmuješ na tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku. Če zmagaš na tem tekmovanju, boš za nagrado prejela povsem svojo slovensko pesem. Kaj bi ti to pomenilo?

To bi mi pomenilo ogromno, saj si je res želim in mislim, da si jo želi vsaka finalistka Slovenske note 2020. Resnično bi mi pesem res ogromno pomenilo, saj o tem sanjam že od prvega razreda. Ampak bomo videli, kako se bo izteklo. Jaz upam na najboljše in želim vso srečo ostalim finalistkam. 

 

Vse bralke in bralce spletne strani MojaObčina.si Litija povabi, da te spremljajo 5. septembra 2020 na finalnem večeru Slovenske note 2020, ki bo potekal v živo na YouTubu iz Delavskega doma Hrastnik. Zakaj naj si ogledajo finalni večer in zakaj naj navijajo zate?

Spremljajte finalni večer, saj bo zanimivo, zabavno, razburljivo. Izberite si tisto finalistko, ki vam je najbolj všeč. Če bom to jaz, sem vam hvaležna, moja zaporedna številka pa je številka 3. Se vidimo!

 

Finalni večer Slovenske note 2020 bo potekal 5. septembra 2020 v Delavskem domu Hrastnik, prenos pa si boste lahko ogledali v živo na YouTube kanalu Slovenske note. Za zmago se bo potegovalo 10 pevk iz celotne Slovenije, ki so bile predhodno izbrane izmed 44 predstavljenih na avdiciji, ki je potekala v Mladinskem centru Hrastnik konec junija, izbrala pa jih je 4-članska strokovna komisija v sestavi Božidarja Wolfanda Wolfa, Denisa Trapa, Saše Lešnjek in Davida Amara. Na finalnem večeru bo zmagovalko določila kombinacija glasov spletnega glasovanja (50 % glasov) in nove strokovne žirije (50 % glasov). Zmagovalka bo za nagrado dobila svojo novo slovensko pesem. Navijajte za Nušo preko spleta in glasujte zanjo!

Oglejte si tudi