Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Ena tema in dve razstavi društva Lila

Društvo Lila je v marcu postavilo na ogled razstavo na dveh lokacijah pod skupno temo »ženska«. Razstava je posvečena obeleževanju mednarodnega dneva žena. Člani Lile so za razstavo zbrali 44 likovnih del, ki so postavljena na ogled na dveh lokacijah, in sicer v Knjižnici Šmartno ter v avli občine Litija. Odprtje razstave je bilo v Šmartnem ob dnevu žena. Organizacija dogodka je potekala v sodelovanju s Knjižnico Litija in JSKD OI Litija.

Med razstavljenimi deli prevladujejo upodobitve ženske figure ter portreti, sledita ženska in moška figura predvsem v perspektivi medsebojnega odnosa, vidimo lahko tudi upodobitve ženske kot matere z otrokom ter tihožitja s cvetjem. Med tehnikami so likovniki največkrat uporabili akril na platnu, nekaj je risb, med razstavljenimi deli je tudi olje na platnu. Večina slik je nastala na tečaju pri mentorju mag. Zoranu Pozniču, pri katerem se člani Lile v zadnjih mesecih posvečajo študiju risanja in slikanja človeške figure ter portreta, nekaj del pa je nastalo samostojno.

Na odprtju razstave so sodelovali tudi člani sekcije Lila piše, ki so se predstavili z avtorsko poezijo z ljubezensko tematiko. Poezijo so na odprtju razstave recitirali: Jelka Jantol, Gabrijela Hauptman, Nejc Jogan, Marija Zupan, Andreja Štuhec, Dunja Polonca Guček in Magda Groznik, ki je prebrala tudi pesmi Jože Ocepek.

Likovna dela razstavljajo: Billy Mehle, Jelka Jantol, Marija Zupan, Roža Zorc, Renata Kern, Nubia Anžel, Ljubo Ulaga, Danijela Kunc, Anja Zafošnik, Metoda Sirk, Tanja Bajc, Anita Vozelj, Sabina Slana Cvikl, Nejc Jogan, Marjeta Mlakar Agrež, Gabrijela Hauptman, Milojka Miletič, Marija Urankar Murn, Hana Guna, Joža Ocepek, Darja Gregorčič Bernik, Marija Bregar Hostnik, Aleksander Lavrenčič

Razstavi likovnih del si lahko ogledate še v aprilu 2024.


Za društvo Lila

Marija Hameršak Lavrenčič


Oglejte si tudi