Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Lenarška tržnica zaživela v vsem svojem sijaju!

V soboto, 21. maja, dopoldne je potekala otvoritev prenovljene lenarške tržnice. Na Ovtarjevi tržnici se je predstavilo 18 lokalnih ponudnikov, pripravili so degustacije zelenjavnih jedi iz lokalnih in sezonskih živil z Mojco Polak iz Akademija kulinarike in turizma, svetovalni program s strokovnjakinjo za zelenjadarstvo in okrasne rastline Mišo Pušenjak, za piko na i pa so poskrbeli mladi folkloristi in Ansambel Sladki greh.


Otvoritev se je pričela z zimzeleno Na golici Ansambla Sladki greh. Pozdravni nagovor je imel lenarški župan mag. Kramberger, ki je nad novo pridobitvijo in zelo dobro obiskanostjo bili zelo zadovoljen in dejal, da »bi bil zelo vesel, da bi vsako soboto bilo približno tako, kot je danes, da bi mi, kot potrošniki, spoznali, da je tisto, kar je doma pridelano, ko ima kratke poti, da so to kvalitetni pridelki in zdravi pridelki.« Župan je tudi izpostavil in na nek način napovedal vizijo razvoja lenarške tržnice, da bi prenovljen prostor zaživel tudi v poletnih mesecih, kjer bi se organizirali manjši koncerti, poletni kino ali kaj podobnega.


»Mislim, da bo ta naložba, ki smo jo financirali s pomočjo občinskih sredstev in tudi dobro polovico evropskih sredstev, dolgoročno koristila tako mestu, občini in širše,« je zaključil mag. Kramberger.
V kulturnem programu so nastopile kar štiri folklorne skupine: Folklorna skupina Vrtca Lenart, Folklorna skupina OŠ Lenart, Dramski krožek OŠ Voličina in Folklorna skupina KD Sv. Ana.


Tako se je v Lenartu uradno odprl prostor trgovanja, izmenjevanja, tudi druženja in pogovora. Na sami prireditvi se je povezovalka Darinka Čobec spraševala kakšna je vloga tržnice v lokalnem okolju in na kakšen način lahko tržnice prispevajo k skupnosti? Meni, da ima številne učinke na različnih področjih: dobro vplivajo na delovanje gospodarstva, prispevajo k oživljanju mestnih jeder, privabljajo obiskovalce in to pomeni da so velik doprinos k turizmu kraja.


»Tržnice so danes več kot samo trgovina na prostem. So kraji, kjer se ljudje srečujejo, družijo in sklepajo nova poznanstva. Poleg je tržnica tudi srce kraja, kajti z obiskom tržnice si lahko ustvarimo sliko kako živi mesto in njegovo podeželje iz katerega prihaja večina ponudbe. Želimo, da tržnica zares zaživi polno in zdravo, predvsem pa v zadovoljstvo kupcev in prodajalcev in kot rečemo: lokalno je zdravo,« je strnila povezovalka.
Po obrazih sodeč tako ponudnikov, kot tudi obiskovalcev je današnja Ovtarjeva tržnica dosegla svoj namen, in postala mesto druženja, izmenjave in sodelovanja – tega, kar smo v zadnjih letih zelo pogrešali. Naj tako tudi ostane!

Oglejte si tudi