Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

15. kviz gasilske mladine GZ Lenart

Na 15. kvizu gasilske mladine GZ Lenart, ki je potekal 9. marca, je tekmovanje uspešno zaključilo 52 ekip. V kategoriji pionirjev so pokale in medalje prejeli tekmovalci ekip:
1. PGD Sveta Ana 1,
2. PGD Osek 2 in
3. PGD Sveta Ana 2.


V kategoriji mladinci so pokale in medalje prejeli tekmovalci:
1. PGD Osek 2,
2. PGD Sveta Trojica 3 in
3. PGD Sveta Trojica 2.


V Kategoriji gasilci pripravniki to si prva tri mesta razdelile ekipe:
1. PGD Sv. Trojica,
2. PGD Benedikt in
3. PGD Osek.


Ker je v kategorijah pionirjev in mladincev tekmovalo več od dvajset ekip, so pravico za sodelovanje na 19. regijskem kvizu gasilske mladine pridobile tri prvouvrščene ekipe, med pripravniki pa prva in druga ekipa.
Veseli smo, da se naši tekmovalci praviloma tudi na regijskih tekmovanjih dobro odrežejo in si z dobrim znanjem pridobijo tudi pravico za sodelovanje na državnem kvizu.


Letos bo regijski kviz potekal 23.3.2024 na Osnovni šoli Gorišnica, državno tekmovanje pa bo 13. 4. 2024 gostila Mariborska regija.


Doslej je na vseh tekmovanjih sodelovalo 523 ekip, kar pomeni prav toliko mentorjev in trikrat toliko mladih gasilcev, torej 1569. Če upoštevamo še vse, ki sodelujejo pri pripravah na kviz in sami izvedbi, številke krepko presegajo število 2500.


Zahvaljujemo se vsem, ki so doslej sodelovali na tovrstnih tekmovanjih in z nami delili veselje in skrb za dobro delo z gasilsko mladino.


(vir: Facebook - Gasilska zveza Lenart)

Oglejte si tudi