Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Društvo KELIH na sejmu Natour Alpe Adria v Ljubljani

V začetku februarja se je v slovenski prestolnici hkrati s Sejmi okusov odvil sejem Natour Alpe Adria. Nekaj ponudnikov iz Pomurja je obiskovalce navduševalo nad krajino Prlekije in Prekmurja, odlično kulinariko in izjemnimi vini.

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH v tem letu obeležuje deset let obstoja in aktivnega delovanja. Ker v društvu širijo oko in duha na vsa področja kulture in izobraževanja ter skrbijo za promocijo Prlekije in Slovenije kot izjemne turistične destinacije z odličnimi vini in kulinariko, so se že drugo leto zapored odločili za aktivno udeležbo na sejmu Natour Alpe Adria. V društvu so se odločili za celotno predstavitev Prlekije in hkrati tradicionalne turistično gastronomske prireditve Prleška gibanica 2018, ki jo bodo v Križevcih pri Ljutomeru organizirali 1. 9. 2018. Prleška gibanica je seveda požela veliko navdušenja, saj so jo obiskovalcem ponudili za pokušino.  
˝Odzivi so bili res izjemno pozitivni. Skoraj nihče več prleške gibanice ne zamenja za prekmursko, ki je seveda dosti bolj prepoznavna. Razveselil me je odziv gospe iz okolice Ljubljane, ki je dejala, da je v reviji Pet zvezdic prebrala vse o našem triletnem delu, ki je pripeljalo do poenotenja recepta za prleško gibanico. Škoda edino, da v Prlekiji ne premoremo več skupnega promocijskega materiala. Na srečo so bili sosedje našega promocijskega prostora Prleki, ki imajo tudi sobe, da smo goste lažje nagovarjali, da pridejo ne le na prireditev Prleška gibanica 2018, ampak da aktivno preživijo vikend v Prlekiji in hkrati obiščejo našo prireditev,˝ je strnila vtise mag. Tjaša Kos, predsednica društva KELIH.

Oglejte si tudi