Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 23.05.2018

oblačno
Zvečer in ponoči se bo delno razjasnilo. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bo oblačnost od juga pričela naraščati. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 15 °C.
12°C | 26°C
četrtek, 22.05.2018
10°C | 24°C
petek, 24.05.2018
15°C | 26°C
sobota, 25.05.2018
15°C | 24°C
nedelja, 26.05.2018
15°C | 27°C
Opozorila
Sreda, 23.5.2018 ob 5h
Dodatnega opozorila ni.
12°C
26°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Sommelierji izbirali vina k prleški gibanici


TURIZEM, DRUŠTVA, KMETIJSTVO

| |
18.03.2018      11:56
A A

Sommelierji izbirali vina k prleški gibanici



Deli:

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH že štiri leta izvaja več aktivnosti, ki večajo prepoznavnost prleške gibanice. V okviru prireditve Prleška gibanica so že trikrat izbrali najbolj všečno vino k prleški gibanici. Letos so pri tem izboru naredili pomemben korak naprej, društvo se je povezalo z Zavodom SloVino, ki je 14. marca 2018 že petnajsto leto zapored organiziralo akcijo Sommelier selection.

Akcija se namreč  vsako leto prične z delom v sommelierski komisiji, kjer vinski svetovalci izbirajo vina, ki se idealno družijo s posameznimi sklopi jedi. V komisiji sodelujejo sommelierji. Ti strokovnjaki izbirajo med vini, ki jih vinarji prijavijo na razpis za sodelovanje. Pokušnja in izbira vin k posameznim sklopom jedi je »slepa«, ocenjevalci ne poznajo nobenih podatkov o vinu. Njihova naloga je izbrati vina, ki jih priporočajo k ŠPargljevim - zelenjavnim jedem, vina k jedem iz govedine in divjačine in vina k ribjim jedem v akciji "Sommelierska selekcija" in izbira vina posamezne sorte, ki so najboljši spremljevalec kulinariki. 

Letos so torej sommelierji prvič izbirali tudi vina, ki se najboljše ujemajo s prleško gibanico. Sommelierji so pohvalili odločitev in bili navdušeni, da so ob ocenjevanju vin lahko poskusili prleško gibanico. Društvo KELIH je aktivno sodelovalo pri izvedbi dogodka, prleške gibanice pa so spekle članice in podpornice društva Majda, Lidija, Andreja, Nuša in Tjaša ter Gostilna Zorko.

V naslednjih dneh bodo znani tudi rezultati. V nadaljevanju se pod vodstvom Zavoda za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino načrtujejo dodatne promocijske aktivnosti. Zgodbe se bodo nadaljevale na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doživetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer bodo kuharji pripravljali dneve, tedne ali celo mesece jedi, ki se idealno nadgrajujejo s sommelierskio izbranimi vini.

Aktivnosti izhajajo iz tradicije »ŠPargelj vin«. Vse marketinške in kulinarične aktivnosti že od prve izbire naprej usmerja in vodi Zavod Slovino. Pri izvedbi akcije aktivno partnersko sodelujejo strokovne institucije, društva ter mnogi gostinci in mediji, ki podpirajo eno-gastronomski razvoj. Zdaj bo tudi društvo KELIH aktivni partner pri nadaljevanju aktivnosti, na kar so člani še posebej ponosni.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI KULTURNO, TURISTIČNO IN IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO KELIH? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Maj 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.05.2018
Danes ni dogodkov.
24.05.2018 | Kultura
Cankar ob šiponu
24.05.2018 | Tečaji in delavnice
Mladinske organizacije in njihov vpliv na življenje v družinah
26.05.2018 | Tečaji in delavnice
Družinska zakonodaja
24.05.2018 | Kultura
Cankar ob šiponu
24.05.2018 | Tečaji in delavnice
Mladinske organizacije in njihov vpliv na življenje v družinah
26.05.2018 | Tečaji in delavnice
Družinska zakonodaja

Bodite prvi pri oddaji mnenja.