Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
18°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
KULTURNO, TURISTIČNO IN IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO KELIH
Deli
Družba in javne storitve, Društvo, Kultura, Kmetijstvo, Potovanje in turizem

KULTURNO, TURISTIČNO IN IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO KELIH

Predstavitev

Kulturno in izobraževalno društvo KELIH je bilo ustanovljeno z namenom združevanja interesov vseh tistih, ki se želijo izobraževati in izpopolnjevati na vseh področjih izobraževanja. Z imenom Kelih društvo namreč predstavlja kulturo, izobraževanje ter vinsko kulturo kot dragocenost in tradicijo na Slovenskem.

ŠIRIMO OKO IN DUHA NA VSA KULTURNA IN IZOBRAŽEVALNA PODROČJA!

DVIGNIMO KULTURO PITJA VINA!

To sta slogana, ki člane društva navdihujeta v tolikšni meri, da iz leta v leto uresničujemo zadane cilje. Društvo med drugim organizira tematske šole, kulturne prireditve, ustvarjalnice (ustvarjalne delavnice za otroke), degustacije in kulturne večere. KELIH povezuje prleške vinarje pri projektu Salon Jeruzalem. Društvo aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi vinskega dela Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina ter z zavodom Slovino pri mednarodnem salonu vina in delikatesnih izdelkov VinDel.

Društvo je izjemno aktivno pri promociji prleške gibanice nasploh in je bilo že trikrat izbrano za izvedbo turistično-gastronomske prireditve PRLEŠKA GIBANICA v Križevcih, tudi v želji, da postane tradicionalna in se s pomočjo prireditve tradicionalno prleško praznično jed promovira kot kulinarično posebnost in del kulinarične dediščine Prlekije. Receptura prleške gibanice se prenaša iz roda v rod, pripomore tudi h krepitvi lokalne identitete ter prispeva k posebnosti in pestrosti območja, na katerem je prisotna.

Zadnje vsebine