Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

4. vseslovenski pohod z rdečimi baloni tudi v Ljutomeru

Zavod 13 je že četrto leto zapored organiziral  vseslovenski pohod z rdečimi baloni, tudi letos je kot soorganizator dogodka v Ljutomeru sodelovalo Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH. V Ljutomeru smo se na Glavnem trgu zbrali v soboto, 3. marca 2018, ob 11. uri, in se sprehodili z rdečimi baloni.

 

Mednarodni dan redkih bolezni s 4. vseslovenskih pohodom z rdečimi baloni ni opozarjal le na redke diagnoze otrok in odraslih oseb. Želeli smo se sprehoditi skupaj z našimi prijatelji in podporniki. Omogočiti ljudem, da se srečajo s posebnimi otroki, ki so nekje na obrobju, in prikazati, da vsi tvorimo družbo kot takšno.

 

Petra Greiner, Zavod 13, Slovenka leta po izboru revije Jana: »Vedno računamo na povezanost, sprejemanje posebnosti in spoštovanje vsakršne drugačnosti med ljudmi. Želimo si le, da naši otroci ne bi imeli prilepljenih zaznamk in se ob njihovem rojstvu strokovnjaki ne bi držali za glave. Kot kaže, se kljub znanosti še vedno rojevajo. Da bi nas opozarjali na osnovne reči, ki v življenju štejejo. Ljubezen in povezanost med vsemi nami, pa naj se sliši še tako kičasto.«

Oglejte si tudi