Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

UPOKOJENCI PRIZADEVNO NAPREJ

 Redni letni volilni občni zbor Društva upokojencev (DU) Komenda (vodil ga je podpredsednik Ivan Hlade) je bil 9. marca v prostorih OŠ v Komendi. Predsedovanje društvu je prevzel Saša Lenarčič iz Komende, dosedanja predsednica Marija Pirnat pa blagajniške posle. Podpredsednikoma Ivanu Hladetu in Avgustu Sodniku se je »pridružil« Drago Kolar iz Kamnika, ki je prevzel skrb za športne dejavnosti (posebej pikado, plavanje, smučanje in tenis). Tajnica društva bo še naprej Brigita Debeljak.

Dramsko sekcijo bo vodil Alojz Zver, folklorno skupino Janez Slapnik, pevski zbor Miha Ferjuc. Od športov balinanje Ivanka Žulič, izletništvo Marija Špehonja, kolesarjenje Janez Zalokar, prstomet Filip Železnik, pohodništvo Janko Burnik, šah Jože Zidarič, telovadbo Pavla Košir. Za občasne pogostitve bo s skupino skrbela Fani Car. Predsednica nadzornega odbora bo Marija Podgoršek, častnega razsodišča Fani Car. Društvo bo imelo kar 19 prizadevnih poverjenikov. Praporščak bo Franc Plevel.

Vodstvo DU Komenda je čestitalo zlatoporočencem Grilcu Francu in Veri ter Smoleju Dušanu in Mariji (oba para Gmajnica), Žuliču Martinu in Ivanki, Zgoncu Ivanu in Majdi ter Zgoncu Alojzu in Mariji (vsi z Mlake) ter Hladetu Jožetu in Julijani in Hribarju Francu in Marjeti (vsi s Križa). 60. obletnico poroke praznujeta Pibernik Klemen in Stanislava iz Suhadol.

Najuspešnejši in najbolj požrtvovalni »športniki« v društvu so dobili športna priznanja (na fotografiji)

Novi predsednik društva Saša Lenarčič se je zahvalil dosedanji predsednici Mariji Pirnat za uspešno štiriletno vodenje društva, voditeljem sekcij  in številnim članom društva za prizadevno delo v njem. Zaželel si je dobrega skupnega vodenja društva in usklajenega dela v prihodnje.

 

Jožef Pavlič, foto: Luka Karničnik (vse tri fotografije z občnega zbora) in Marija Pirnat (prejemniki športnih priznanj)

Oglejte si tudi