Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Parkirni vodič za Kobarid in okolico

Parkiranje v občini Kobarid je urejeno z odlokom o parkiranju, za lažje razumevanje parkirnih režimov na različnih lokacijah sledi povzetek o cenah, kje se lahko uporablja letno dovolilnico, kakšne so njene omejitve, od kdaj do kdaj veljajo določeni parkirni režimi in še marsikaj. Letne dovolilnice za parkiranje v Kobaridu je moč kupiti na občini Kobarid (10 evrov), dovolilnice za parkiranje ob Nadiži v času poletne sezone pa na TIC (18 evrov).

V občini Kobarid obstajajo tri vrste pakirnih režimov:
1.       Parkiranje na osrednjem kobariškem trgu in na parkirišču na Volaričevi ulici:

Od 1. 4. do 31. 10:

- Plačuje se parkirnina 50 centov/uro.

- Občani in zaposleni na področju občine Kobarid s kupljeno letno dovolilnico za parkiranje lahko  brezplačno parkirajo max. 1 uro (nujno je označiti čas prihoda). Če pakirajo dlje časa, je tudi zanje obvezno plačilo parkirnine.

Od 1. 11. do 31. 3.

- Uporabniki imajo brezplačno parkiranje, a omejeno na max. 2 uri (nujno je označiti čas prihoda).

- Občani in zaposleni na področju občine Kobarid s kupljeno letno dovolilnico za parkiranje imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje za neomejeno časovno obdobje

2.       Področje modrih con na Markovi ulici (pred trgovino Mercator), Milanovi ulici (pred barom Gotar), pred Kulturnim domom ter na velikem parkirišču ob Kulturnem domu, na Manfredovi ulici (ob asfaltnem igrišču).

Od 1. 4. do 31. 10.

- Uporabniki imajo zagotovljeni max.  2 uri brezplačnega parkiranja (nujno je označiti čas prihoda).

- Občani in zaposleni na področju občine Kobarid s kupljeno letno dovolilnico za parkiranje imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje za neomejno časovno obdobje.

Od 1. 11. do 31. 3.

- Uporabniki imajo zagotovljeni max. 2 uri brezplačnega parkiranja (nujno je označiti čas prihoda).

- Občani in zaposleni na področju občine Kobarid imajo s kupljeno letno dovolilnico za parkiranje zagotovljeno brezplačno parkiranje za neomejeno časovno obdobje.

3.       Parkiranje na vstopnih točkah ob Nadiži (v Robiču pri baru Zder, ob Napoleonovem mostu in pri Logeh) in na parkirišču v Zaročišču:

15. 6. – 30. 8. (Nadiža)

- Obvezno plačilo parkirnine 1,5 evra/uro.

- Prebivalci občine Kobarid s stalnim prebivališčem v občini Kobarid ter lastniki počitniških objektov oziroma stanovanjskih nepremičnin v občini Kobarid lahko kupijo letno dovolilnico.

1.4. do 31. 10. (Zaročišče)

Obvezno plačilo parkirnine 1,5 evra/uro.

 

OPOZORILI:

V primeru lepega vremena lahko župan s sklepom podaljša navedene termine plačevanja na dostopnih mestih!

 

Kadar je zahtevano označitev časa prihoda, zadošča bodisi na roko napisan čas prihoda na list papirja ali nameščena parkirna ura. Oboje mora biti v vozilu nameščeno na vidno mesto.

 

 

Oglejte si tudi