Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Mesec kulture v Kobaridu

Mesec kulture 2018 v Kobaridu bomo odprli na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja. Akustični dvojec, Anja Kokošin & Miha Friedrich, bo na odru kobariškega Kulturnega doma prepletel glasove, kitare, tolkal in tistih poznanih spevov, ki so nas ganili že zdavnaj in za vedno ostajajo zelo osebni in vsakomur njegovi. 

V tednu slovenskega kulturnega praznika (od 5. do 9. februarja 2018) bo v Domu Andreja Manfrede potekal Kobariški knjižni sejem odpisanih in rabljenih knjig. Sejem bo odprt v času odprtosti knjižnice Kobarid. Cena posamezne knjige bo znašala 1 evro. 

 

Tradicionalna Revija pevskih zborov Zgornjega Posočja, v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, OI Tolmin bo potekala v soboto, 17. februarja.

 

V sredo, 21. februarja, ob 19. uri bo v dvorani Doma Andreja Manfrede potekala predstavitev knjige z naslovom Tolminsko sirarstvo: tisočletna kultura. Z avtorjem se bo pogovarjal Silvester Gaberšček.

Tudi letos se bomo v okviru meseca kulture srečali s prijatelji iz BenečijeV četrtek, 22. februarja, v Beneški galeriji v Špetru. Svoja vrata bo odprla razstava Vas Potoki v arhivu Slovenskega etnografskega muzeja. Kulturni program bo s pesmijo popestril zbor Rečan.

V petek, 23. februarja se bo srečanje nadaljevalo v Kobaridu, v prostorih Fundacije Poti miru v Posočju. Odprtju fotografske razstave Luca Laureatija Vojaške kostnice prve svetovne vojne bo sledila  predstavitev novega video Live painting Cosima Miorellija  na tekstu Giorgia Banchiga 1917 – 2017 Preboj pri Kobaridu in vprašanje meje  (iz stalne zbirke SMO v Špietru) in predstavitev knjige o delu in življenju Viljema Černa Na izpostavljenem mestu (zadruga Novi Matajur) ter predstavitev Trinkovega koledarja za leto 2018 in priloge Prvi akordi 40 let šole GM v Špetru.

 

Najmlajši bodo v knjižnici Kobarid prisluhnili pravljicam lisice Mice ter si v Kulturnem domu Kobarid ogledali otroško predstavo Rdeča kapica v prometu v izvedbi staršev otrok Vrtca Volče – skupine Zmajčki.

Mesec februar bo bogato pustno obarvan - pustno dogajanje bodo odprli v soboto, 3. februarja v Drežniških Ravnah. Pustovanje se bo nadaljevalo na pustno soboto, 10. februarja, v Drežnici in Kobaridu ter v nedeljo, 11. februarja na Vrsnem.

 

Koledar dogodkov se sproti dopolnjuje. Spremljajte ga na spletni strani www.kobarid si

 

 

 

Oglejte si tudi