Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Prvo leto pasjega parka Kidričevo

Simba, Luna, Cute, Tito … To je le nekaj izmed mnogih naših pasjih prijateljev, ki prihajajo v pasji park Kidričevo.
Občina Kidričevo sicer ponuja veliko travnikov in gozdnih poti za sprehajanje naših štirinožcev, pa vendar je pasji park varno ograjen prostor, kjer lahko pasjega prijatelja tudi prosto spustimo, da raziskuje, vonja, teka in nori, včasih pa tudi označuje. Da je pasji park uspešna pridobitev za občino, kaže tudi dobra obiskanost parka, ki ga obiskujejo tako občanke in občani kakor tudi okoliški prebivalci, ki se pripeljejo tudi z avtom, da lahko obiščejo park.

Vse zahvale gredo pobudnikom pasjega parka in občini, ki je prisluhnila željam občank in občanov, v park pa namestila tudi reflektorje, da bomo lahko v vročih poletnih dneh tudi v mraku, ko vročina malo popusti, varno zahajali v park.

Pasji park pa ne živi samo od začetnega projekta ograje in reflektorjev, temveč predvsem od truda in dela nekaterih posameznic, ki redno skrbijo za promocijo parka preko družbenih omrežij: pasji park ima namreč svoj Facebook in Intstagram profil, kjer redno objavljamo fotografije razposajenih kužkov in obveščamo o aktualnih zadevah. Vse zahvale gredo Kidričanki, Ines Belšak, ki skrbi za to, da park živi.

Park pa seveda potrebuje tudi redno vzdrževanje, košnjo, čiščenje ograje in pasjih kepic, ki včasih ostanejo v njem. Občanke in občani zmoremo tudi sami poskrbeti za vzdrževanje parka, prvo košnjo in čiščenje smo namreč že opravili, pričakujemo pa tudi pomoč občine oziroma občinskega podjetja, ki skrbi za urejenost naše občine. Navsezadnje je park od vseh nas.

Pridite v pasji park. Naši pasji prijatelji namreč že nestrpno čakajo, da se bodo lahko podili v varnem ograjenem prostoru, vohali vonjave drugih kužkov, skakali za žogicami in še in še.

Spremljajte nas na Facebook profilu: https://www.facebook.com/kidricevopasjipark ali na našem Instagram profilu: : https://instagram.com/pasjipark_kidricevo?igshid=ZWIzMWE5ZmU3Zg== .

Oglejte si tudi