Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Prešernov dan v Društvu upokojencev Kidričevo

V počastitev največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu smo v Društvu upokojencev Kidričevo pripravili literarni večer in druženje.
Prešernov dan, osrednji slovenski kulturni praznik, praznujemo na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

V uvodu je zaigrala slovenska himna, sedma kitica pesmi Zdravljica. Sledil je recital znamenitega prvega dela Sonetov nesreče: »O vrba, srečna, draga vas domača,« ki je sonet domotožja. Ker je Prešeren veliko pisal o ljubezni, smo poslušali tudi recital Pavleta Ravnohriba, Magistrale s posvetilom Primicovi Juliji, sledila je Prva ljubezen, nato pa pesem Kam.

Obiskovalci so se z veseljem preizkusili v kratkem kvizu o Prešernu. Ugotovili smo, da veliko znajo, recitali in vprašanja pa so jih spomnili na osnovnošolske klopi, ko so se morali nekatere Prešernove pesmi naučiti tudi na pamet. Literarni del smo zaključili z edinstvenim Povodnim možem, še eno mojstrovino našega pesnika.

Članice in člani so nadaljevanje večera preživeli ob odlični kavici ter domačih keksih in flancatih, ki so jih spekle članice društva.

Vsem članicam in članom se zahvaljujemo za obisk, vabimo pa tudi vse ostale občanke in občane Kidričevega, da se nam pridružijo in nas obiščejo v naših prostorih v Njivercah, kjer se vsak teden veliko dogaja.


 

Oglejte si tudi