Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Obletnica Šole zdravja Cirkovce

Konec septembra smo v Cirkovcah praznovali tretjo obletnico delovanja Šole zdravja. To smo oranžne telovadke, ki se zberemo vsako jutro in za šolo na prostem pridno razgibavamo svoja telesa.
Vaje 1000 gibov so dogovorjene z Društvom Šola zdravja, ki deluje po vsej Sloveniji. V naši občini delujejo tri skupine in vse smo povabile k praznovanju. Po obvezni skupni jutranji telovadbi smo posedele ob kavici in pecivu, ki smo ga spekle članice.

 

Druženje smo nadaljevale v Dragonji vasi v muzeju kamnin Pangea. Tam nas je sprejel lastnik in vodja, Vili Podgoršek. Predstavil nam je svoje zbirke, ki so zelo obsežne. Vsak eksponat ima natančno voden. Na ogled je le nekaj primerkov, veliko jih ima še pospravljenih v predalih. Zbirke še stalno dopolnjuje.

 

Po ogledu smo se vrnile v stavbo doma upokojencev, kjer se nam je prilegla slastna topla malica. V sproščenem pogovoru smo tretjo obletnico prijetno zaključile. Ob tej priložnosti nas je obiskal tudi župan, gospod Anton Leskovar, ki zelo podpira druženje in telovadbo starejših občanov. 

 

Iskrena hvala vodstvu naše občine, ki je finančno pripomoglo k našemu praznovanju.

 

M. Jurtela in S. I. Sagadin

 

Oglejte si tudi