Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Kresni večer 2019

Tradicionalno, letos že šestič, smo v PP-ju tudi letos obeležili dni v letu, ko je sonce ob poletnem solsticiju v svojem zenitu. Vso njegovo moč smo lahko občutili v prvem delu dogajanja, ko smo s ponudbo ogleda Kanalskih korit, spuščanjem milnih mehurčkov ter simbolično pogostitvijo poskusili animirati dogajanje na obrežju Soče. Z ogledom Kanalskih korit poskušamo opozoriti na v tem času spregledano in zanemarjeno največjo naravno zanimivost Kanala. Predvsem pa smo proslavili dokončano promenado pod kampom, ki od zdaj Park Pečno po obrežju povezuje s Kanalom. 
Poletni vročini se nam je s popoldanskim dogajanjem uspelo izmakniti v osvežujočem objemu parka. Rdeča nit dogajanja so bile zvočne vibracije elektronske glasbe Roka Dakskoblra in Iana F-a, ki so dopolnjevale in nadgradile šepet gozda in ščebet ptic. Temu so se prepustila tudi dekleta ob seansi notranjega miru, ki jo je vodila vaditeljica joge Maja Dakskobler. Za čas dogodka je okolje parka s svojimi oblačili v modni atelje spremenila Karmen Koren iz Reinkarmike. Dragi Lazovski je še enkrat več poskrbel za kreacijo, ki te je nasitila s pogledom in okušanjem. Nastop kantavtorja Matija Bolčina je bil zaradi veselega družinskega dogodka :) prestavljen na kakšno drugo priložnost. Iskrena zahvala vsem sodelujočim ter seveda obiskovalcem. Z njihovimi prostovoljnimi prispevki smo zbrali 120 evrov, ki bodo namenjeni obšolskim dejavnostim OŠ Kanal. Dogodek smo zaključili z za kresno noč obveznim kresom, ki pa je bil tokrat zaradi požarne ogroženosti le simboličen.

Pohvala Roku Dakskoblerju kot glavnem organizatorju in članom društva O.Z.O.N., ki so se v velikem številu udeležili dogodka ter predvsem s trudom in iniciativo pripomogli k uspešni izvedbi projekta.
Zahvala Občini Kanal za finančno podporo.

Oglejte si tudi