Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

VESELI SMO, DA SE ŠTORKLJE V NAŠO OBČINO RADE VRAČAJO

Prihaja pomlad, z njo pa se v našo občino iz afriške celine vračajo tudi štorklje. Njihovega prihoda se vsako leto znova razveselimo. To še posebej velja za tiste naše občanke in občane, ki stanujejo v bližini njihovih gnezd. Eno se nahaja v Ponovi vasi, kjer so nam tamkajšnji krajani zaupali, da je štorklja letos s svojim prihodom pohitela, saj so jo že nekajkrat opazili. Kot pravijo, pa je štorklje najlepše opazovati takrat, ko se mlade štorkljice učijo vzleteti iz gnezda.

Znano je, da v naši občini tudi skrbimo, da štorklje ob njihovi vrnitvi pričakajo varna in udobna gnezdišča. Mogoče je tudi to razlog, da se k nam vsako leto rade vračajo. In ker to še vedno drži, smo v petek, 15. marca 2019, v Ponovi vasi zamenjali drog, na katerem je nameščen gnezditveni podstavek in v njem gnezdo.

Drog je bil namreč že precej dotrajan, ker pa je bil obtežen tudi z velikim in težkim gnezdom, je obstajala nevarnost, da bi se ob močnejšem vetru podrl.

Na to nas je opozoril Peter Goršič iz Telekoma, ki je tudi podpredsednik Krajevne skupnosti Št. Jurij, za prijazno zamenjavo droga pa se Telekomu lepo zahvaljujemo.

Naj spomnimo, da gre za gnezdo, ki je svoj podstavek dobilo iz Velike Polane. Bilo je darilo s strani župana mag. Damijana Jaklina in skoraj natanko pet let mineva, odkar smo ga namestili na drogu v Ponovi vasi.

Veseli smo, da se štorklje v naši občini dobro počutijo, da se rade vračajo in želimo si, da bo tako tudi v prihodnje. So še en razlog več za nasmeh na našem obrazu, za to, da je življenje v naši občini lepo. »Štorklje gnezdijo pri dobrih ljudeh,« pa naj bo naša zaključna misel.

 

Oglejte si tudi