Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

3. SREČANJE DRUŠTVA OLDTIMER GROSUPLJE

Društvo starodobnih vozil in motorjev Oldtimer Grosuplje je v soboto, 8. junija 2019, priredilo že tretje vseslovensko srečanje ljubiteljev starodobnih vozil.

Ljubitelji starodobnikov so se s svojimi jeklenimi konjički že tradicionalno zbrali na Peči, na Turistični kmetiji Gioahin, kjer jim je dobrodošlico izrekel predsednik društva Andrej Habjan.

Zbrane pa je ob tej priložnosti nagovoril tudi župan dr. Peter Verlič, tudi sam ljubitelj starodobnih vozil. »Zelo sem vesel, da se ta dogodek prijemlje. Da se ta naša tehnična kultura v občini pokaže na takšen način,« je dejal ter čestital društvu za organizacijo dogodka. Meni pa tudi, da s tem, ko na takšen način pokažejo svoje avtomobile, pokažejo tudi našo zgodovino in jo na nek način ohranjajo.

Avtomobili, motorji ali pa kolesa so kar velik del našega življenja. In v naši občini skušamo prometno infrastrukturo urejati po najboljših močeh, da promet teče tekoče. V Grosupljem je veliko novih krožišč, nedavno smo dobili tudi nov nadvoz. Za občino se gradi velika parkirna hiša, v 4 nadstropjih, ki bo omogočila, da se bo več ljudi proti Ljubljani odpeljalo z vlakom ali pa z avtobusom, septembra pa se začne prenova kompletne železniške postaje.

»Vsem želim srečno vožnjo. Lepo skrbimo za te naše lepotce! Preživimo lep dan, drugo leto pa na snidenje!« je še dejal župan.

Župnika Jože Plut in Slavko Judež sta jeklene konjičke in njihove voznike tudi blagoslovila, da bo vožnja potekala varno, nato pa je sledila panoramska vožnja po naši občini, iz Peči proti Grosupljemu in nato na Cerovo, pa iz Cerovega proti Šmarju - Sapu, pa proti Polici in nazaj na Peč.

Na poti smo jih lahko spremljali s svojimi pogledi in si jih ogledovali, obujali spomine preteklih časov, težko pa so jih pričakovali tudi stanovalke in stanovalci v Domu starejših občanov Grosuplje, kjer so starodobniki naredili svoj prvi postanek in jim tako prav lepo popestrili sončno sobotno dopoldne.

Oglejte si tudi