Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

V Šentvidu pri Stični kmalu doživljajski Park Cukarca

Ste že slišali za doživljajski Park Cukarca, ki se nahaja v osrčju neokrnjene narave na Dolenjskem, v občini Ivančna Gorica? Ja, prav ste slišali! Nov nastajajoči park najdete v neposredni bližini Šentvida pri Stični, natančneje v Dolini pod Kalom, ki je poznana po dirkah v motokrosu. Zdaj pa »Cukarca« dobiva še prvi adrenalinski park v Občini Ivančna Gorica. Dve plezalni steni, gozdno doživljajsko učno pot, adrenalinski in kolesarski park, si je z navdušenjem ogledal tudi župan Dušan Strnad.

Park Cukarca bo obiskovalcem na izviren način predstavil svojevrstna doživetja, namenjena sprostitvi, zabavi, adrenalinskim izkušnjam, izobraževanju in urjenju gibalnih spretnosti. Obiskovalec se bo lahko preizkusil v veščinah plezanja, na dveh plezalnih stenah, ki segata do višine 10 metrov in sta edini umetni steni te velikosti v Sloveniji. Najmlajši se bodo lahko podali po 470 metrov dolgi Učni poti bobra Bobija. Sredi čudovitega dolenjskega gozda bodo obiskovalci lahko srečali 35 lesenih skulptur živali, spoznavali njihove lastnosti in še kakšno zanimivost.

Obiskovalci bodo lahko urili svoje spretnosti in veščine, predvsem pa preizkušali meje svojega poguma v adrenalinskem parku, ki bo obsegal 50 vaj v skupni dolžini 500 metrov, na 4 različnih višinah.

Velik del Parka Cukarca pa so površine namenjene kolesarjem. Ti bodo lahko svoje spretnosti preizkusili na dveh kolesarskih progah v skupni dolžini dobrega kilometra. Del kolesarskega parka je tudi Dirt Park, ki se razprostira na več kot 3000 kvadratnih metrih. Sestavljen je iz zemeljskega pumptracka (poligon) ter dveh linij za skakanje s kolesi. Kolesarski del Parka Cukarca bo primeren tako za začetnike kot bolj izkušene bike navdušence.

Ustvarjalci Parka Cukarca, ki bo vrata za obiskovalce odprl še v mesecu septembru, si želijo vzpodbuditi mlade in starejše h gibanju na prostem, aktivnemu preživljanju prostega časa, ki uravnoteži sedeč življenjski slog in posameznike odvrne od uporabe elektronskih naprav. Doživetja v parku pa so zasnovana tako, da spodbujajo tudi medgeneracijsko druženje in povezovanje ljudi s pomočjo zanimivih aktivnosti.

Vsekakor bodo organizatorji z odprtjem prvega tovrstnega parka pri nas, pripomogli k povečanju prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica kot turistične destinacije in spodbudili vključevanje ter povezovanje lokalne turistične ponudbe.

Vse aktivnosti in podrobnejše predstavitve Parka Cukarca lahko spremljate na družabnih omrežjih Facebook Park Cukarca in Instagram park_cukarca. V prihodnjih dneh pa bo zaživela tudi spletna stran www.cukarca.si.

Oglejte si tudi