Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Trikrat zlato in nov državni rekord Jana Hribarja na državnem prvenstvu v strelstvu

Strelstvo je eno od najstarejših olimpijskih disciplin, saj je na sporedu že vse od prvih olimpijskih igrah moderne dobe leta 1896. Na območju občine Ivančna Gorica že vrsto let uspešno delujeta dve strelski organizaciji in sicer SD Sonja Vesel Ivančna Gorica in SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični. Kot poroča spletni portal Šport TV je prvi vikend v juliju v Laškem potekalo jubilejno 30. državno prvenstvo v strelstvu na 25m. Tekmovanja se udeležilo 67 nastopajočih strelcev s pištolami malega in velikega kalibra.

Na DP-ju v Laškem se je več kot odlično odrezal tudi član šentviškega strelskega društva Jan Hribar, ki je osvojil tri zlata odličja ter postavil nov državni rekord. Naš občan Jan Hribar je v mladinski kategoriji odlično sezono, v kateri je presedlal na novo pištolo, kronal z naslovom državnega prvaka z dosežkom 565 krogov in s prednostjo desetih krogov premagal srebrnega Domžalčana Matijo Keclja ter bronastega Grosupeljčana Amadeja Slaka s 547 krogi. Z dosežkom 517 krogov se je Jan Hribar odlično odrezal tudi s standardno pištolo in premagal Grosupeljčana Amadeja Slaka s 498 krogi na drugem mestu.

Z odličnimi nastopi je Hribar nadaljeval tudi na sklepnem delu tekmovanja v nedeljo, 5. julija 2020. S hitrostrelno pištolo se je v svojem tretjem nastopu z zrelim streljanjem in 532 krogi postavil nov mladinski državni rekord. Svojega iz začetka sezone s 521 je tako še izboljšal ter za odličjem v članski kategoriji zaostal za pičlih pet krogov, a kljub temu zelo zadovoljen osvojil četrto mesto.

Janu Hribarju za izvrstne nastope na državnem prvenstvu iskreno čestitamo!

Prispevek iz Državnega prvenstva v Laškem Televizije Maribor:
https://www.facebook.com/watch/?v=1415495801978957

Oglejte si tudi