Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Tadej Pogačar in kolesarska druščina v nedeljo skozi center Ivančne Gorice

Med 9. in 13. junijem v Sloveniji poteka 27. kolesarska dirka po Sloveniji - Tour of Slovenia, ki bo zavila tudi na ceste občine Ivančna Gorica. Kolesarsko karavano, na čelu z zvezdnikom in aktualnim zmagovalcem Dirke po Franciji Tadejem Pogačarjem, se na Sokolski ulici v centru Ivančne Gorice, pričakuje v nedeljo, 13. 6. 2021, med 13.00 in 13.15 uro. V Ivančni Gorici bo tudi eden izmed letečih ciljev sklepne 5. etape letošnje dirke, med Ljubljano in Novim mestom.

V našo občino bodo kolesarji vstopili v Višnji Gori iz smeri Police pri Grosupljem. V Višnji Gori pri cerkvi sv. Tilna bodo nadaljevali proti podvozu avtoceste, mimo Starega trga ter nadaljevali v Ivančno Gorico. V Ivančno Gorico bodo iz Ljubljanske ceste zavili desno proti novem krožišču pri avtobusni in železniški postaji (Okrepčevalnica Pri Frenku), nadaljevali po Sokolski ulici in nato zavili levo pri slaščičarni do glavnega krožišča in ponovno nadaljevali (desno) po Ljubljanski cesti proti Šentvidu. Mimo Šentvida pri Stični bodo nadaljevali proti Radohovi vasi in sosednji občini Trebnje.

Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da se nam pridružite na Sokolski ulici v Ivančni Gorici (ob cca 13. uri), kjer bomo v navijaškem vzdušju pospremili kolesarsko karavano. Občina Ivančna Gorica je poskrbela tudi za NAVIJAŠKE REKVIZITE, zato še posebej povabljeni.

Glede na to, da bosta ponovno dirko Po Sloveniji neposredno v živo prenašala Eurosport kot Televizija Slovenija, bomo s tem še dodatno opozorili svetovno športno javnost na lepote in zanimive turistične destinacije naše občine.

Vabljeni k spremljanju kolesarskega spektakla v Ivančni Gorici.

Časovnica 5. etape: Ljubljana - Novo mesto >>

Oglejte si tudi