Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Prihajajoči dnevi bodo v občini Ivančna Gorica zaznamovani z številnimi prireditvami, na katere ste vljudno vabljeni.
Prostovoljno gasilsko društvo Dob pri Šentvidu

in ansambel Modrijani, Vas vabijo na veliko gasilsko veselico, ki bo v petek, 21.6.2019 s pričetkom ob 20.00 uri, na prostoru za gasilskim domom. Za veselo razpoloženje bodo poskrbeli Modrijani, tako kot znajo le oni, za vse ostalo pa gasilci iz Doba.

Mestno kopališče Višnja Gora vas v petek, 21. junija 2019, vabi na otvoritev kopalne sezone 2019. Čez dan se boste lahko ohladili v bazenu, saj je kopanje od 12. ure naprej brezplačno. Zvečer ob 21. uri pa bodo za glasbeno zabavanje poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri.

Imetniki Gledališkega abonmaja sezone 2018/2019 vabimo, da zadnjo vstopnico izkoristite za predstavo Goli pianist ali Mala nočna muzika (avtor: Matjaž Zupančič). Za vas jo bodo odigrali člani mladinske sekcije KD Josipa Jurčiča. Žal letošnja predstava v letnem gledališču na Jurčičevi domačiji odpade, zato vabljeni, da si ogledate nadomestno predstavo v dvorani Kulturnega doma na Muljavi. Predstava bo odigrana v soboto, 22. junija 2019, ob 20. uri.

V nedeljo, ob 11.30 uri, bo skozi našo občino potekala Kolesarska dirka po Sloveniji. Zato vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da se nam v čim večjem številu pridružite pri krožišču v Ivančni Gorici, kjer bomo v navijaškem vzdušju pospremili kolesarsko karavano. Občina Ivančna Gorica je poskrbela tudi za NAVIJAŠKE REKVIZITE, zato še posebej povabljeni.

V nedeljo, 23. junija, ob 11.30 uri, vabljeni v Sobrače, kjer so marljivi sobraški gasilci pripravili že 16. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev. Prijavite se lahko na tel. št. 041 977 220 ali na e-naslov pgdsobrace@gmail.com. Lahko pa tudi uro pred samim nastopom. Ob 14.30 uri se začne svečanost ob 40. letnici Prostovoljnega gasilskega društva Sobrače s svečano parado. V nadaljevanju sledi družabno srečanje z ansamblom Krjavelj. Vabljeni v Sobrače.

Občina Ivančna Gorica vabi občanke in občane ter vse ljudi dobre volje k praznovanju Dneva državnosti, ki bo letos izjemoma potekalo pred praznikom, in sicer v nedeljo 23. junija na Polževem nad Višnjo Goro. Ob 16. uri bo v cerkvici svetega Duha na vrhu Polževega maša za domovino, ki jo bo vodil novi stiški opat Maksimilijan File, nato pa bo sledila slovesnost s kulturnim programom, na kateri bo zbrane nagovoril predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Alojz Kovšca. Vabljeni v nedeljo na Polževo, da s ponosom obudimo spomine na prelomne trenutke slovenske osamosvojitve.

Turistično društvo Ambrus vas v sodelovanju s Krajevno skupnostjo, Kulturnim društvom in Prostovoljnim gasilskim društvom Ambrus vabi na prireditev “Doživimo vaško jedro”, ki bo v okviru praznovanja Krajevnega praznika in dneva državnosti, v ponedeljek, 24. 06. 2019. Ob 19. uri se zberemo v ambruškem vaškem jedru, kjer bomo prisostvovali razstavi likovnih del z naslovom “Gibanje” ter otvoritvi 13-te letne avtorske razstave keramike. Praznovanje se bo nadaljevalo na igrišču. Vabljeni!

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi