Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Aktualne novice na področju slovenskega turizma

Na Zavodu Prijetno domače so pripravili nekaj aktualnih novic v povezavami s trenutnimi razmerami na slovenskem turističnem trgu. V teh dneh optimizem vliva sproščanje številnih omejitev v turizmu, Slovenija pa je po preklicu epidemije pričela s postopnim odpiranjem meja s sosednjimi državami.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je ocenil, da vsi kazalniki kažejo na umirjanje širjenja virusa SARS-CoV-2 v populaciji. Ker pa še vedno ostaja nevarnost širjenja nalezljive bolezni COVID-19, se – ob strokovni utemeljenosti – še vedno uporabljajo splošni in posebni ukrepi, sprejeti na podlagi Sklepa o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri epidemiji COVID-19. Vir: Ministrstvo za zdravje

Občina Ivančna Gorica je s Sklepom o prenehanju veljavnosti Sklepa o podrobnejši opredelitvi načina, pogojev dostopa in izjem določenih v Odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji za območje Občine Ivančna Gorica, ki je začel veljati s 1.5.2020, začela postopno sproščati sistematske ukrepe za zamejitev širjenja virusa. Navodila in priporočila za varno izvajanje posamezne dejavnosti najdete tukaj.

Vlada je sprejela Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se ponovno omogoči opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, razen nekaterih storitev na področju turizma.

Prepovedano ostaja ponujanje naslednjih storitev:

  • nastanitvenih obratov nad 30 sob,
  • nastanitvenih obratov za potrebe zdraviliškega zdravljenja,
  • wellness centrov,
  • bazenov in vodnih aktivnosti,
  • diskotek in nočnih klubov.

Odlok je začel veljati 18. maja. Več na povezavi.

NIJZ je 14. maja objavil Higienska priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti v času epidemije COVID-19.

Slovenska turistična organizacija je prejšnji teden, ob podpori številnih drugih partnerjev in institucij iz področja turizma, pričela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija. Glavni namen kampanje je spodbujanje prebivalcev naše dežele k preživljanju krajšega ali daljšega oddiha v Sloveniji, k odkrivanju doživetij in deljenjem le-teh s ključnikom #mojaslovenija. Več informacij o kampanji si lahko preberete tukaj.

Predstavljenih je nekaj aktualnih informacij za turistične ponudnike in ostale občane Občine Ivančna Gorica, vsem pa ekipa Zavoda Prijetno domače želi veliko užitkov pri odkrivanju lokalnih zanimivosti. Svoje utrinke lahko delite z nami na Instagramu @visit_ivancnagorica in na Facebook strani Turizem Ivančna Gorica ter pri objavi uporabljate ključnika #visit_ivancnagorica in #mojaslovenija.

Oglejte si tudi