Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Slovesna otvoritev ceste na Golem Vrhu

Na petek trinajstega je bil za krajane Šentvida pri Stični velik in praznični dan, saj so se tudi uradno razveselili zaključka pomembnega projekta Občine Ivančna Gorica, in sicer prenove lokalne ceste »Goli Vrh – Mandrga«.

Prenova je zajemala razširitev cestišča in zamenjavo spodnjega ustroja. Poleg tega je zgrajen nov pločnik za pešce, postavljena javna razsvetljava, obnovljena manjkajoča kanalizacija, obnovljeni hišni vodovodni priključki, položeni električni kabli in optično omrežje. Skupno je rekonstrukcija odseka ceste v dolžini 600 metrov stala pol milijona evrov, ki jo je financirala Občina iz proračunskih sredstev.

Tamkajšnji predsednik sveta Krajevne skupnosti Šentvid pri Stični Silvo Praznik je ob otvoritvi povedal, da se v Šentvidu v zadnjem času veliko gradi. Nekateri projekti so v načrtovanju, nekateri v fazi izvedbe, nekaj investicij pa je tudi končanih. Med njimi tudi rekonstrukcija ceste na Golem Vrhu, kot jo poimenujejo tam živeči krajani. Praznik je povedal, da je od stare ceste ostalo bore malo oziroma nič. »Vse to so posledice želja in potreb po boljšem in predvsem varnejšem življenju domačinov in vseh nas, ki uporabljamo to cesto«. Ob zaključku projekta se je Praznik zahvalil vodstvu občine, še posebej županu in občinskemu uslužbencu Simonu Kastelicu, ki je bdel nad tem projektom, pa tudi izvajalcem del ter domačinom za strpnost v času gradnje.

Tudi župan Dušan Strnad je se zahvalil in pohvalil vse sodelujoče pri omenjenem projektu. »Ponovno smo dokazali, da je možno to narediti s skupnim sodelovanjem. Le tako lahko naredimo še kaj več kot to cesto. Ta cesta - lepotica je dokaz, kako se spremeni videz kraja, ko je projekt dokončan.« V nadaljevanju je župan spregovoril še o nekaterih načrtih na tem delu občine. Vsekakor pa je največje zadovoljstvo vseh, gradnja dolgo pričakovanega projekta 8-oddelčnega vrtca v Šentvidu pri Stični, ki lepo napreduje in bo za šentviško faro in njene štiri krajevne skupnosti bistvenega pomena. Župan je zaključil z naslednjimi besedami: »Številni pravijo, da je napredek tam, kjer se vidijo gradbeni žerjavi. To zagotovo je pri nas, pa ne samo v Šentvidu, ampak tudi v ostalih delih naše prijetne in domače občine«.

Za prizadevnost ob obnovi ceste, ki krasi ta del Šentvida, so se županu zahvalili tudi tamkajšnji krajani in mu čestital za dosedanje opravljeno delo.

Otvoritveno slovesnost so s pesmijo obogatili Moški pevski zbor Prijatelji, pod vodstvom zborovodje Roberta Markoviča. Blagoslov ceste pa je opravil šentviški župnik Izidor Grošelj.

Oglejte si tudi