Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

90 let Frančiške Zaletelj iz Kuželjevca

9. marca je častitljivi jubilej 90 let praznovala Frančiška Zaletelj iz Kuželjevca pri Zagradcu. Ob častitljivem jubileju jo je obiskal in ji čestital tudi gospod župan Dušan Strnad. Zaželel ji je še naprej lepih in veselih trenutkov na jesen življenja.

Slavljenka se je rodila 9. marca 1929 kot deseti otrok v majhni hribovski vasici Laze nad Krko. Že v otroških letih in mladosti je morala trdo delati na veliki Urbanovi kmetiji. Pri 21 letih se je poročila s fantom iz sosednje vasi. Ustvarila sta si družino z dvema otrokoma, rodila sta se jima hči Mimi in sin Jože. Na svoji kmetiji sta garala od zore do mraka. Z možem sta veliko delala v gozdu, kamor je Frančiška rada zahajala. Tam se je sprostila in pozabila na vsakdanje skrbi. Zelo rada je nabirala gobe, pletla košare in delala zobotrebce.

V življenju je doživela kar nekaj težkih preizkušenj. Zgodaj je zgubila starše, brata, pri 72 letih tudi moža. Prebolela je kar nekaj težkih bolezni.

Vedno je v njej tlelo potrpljenje, ljubezen do družine ter rodne zemlje. Vse življenje se je razdajala za druge, počitka ni poznala. Danes ima pet vnukov in pet pravnukov. Jesen življenja preživlja doma pri sinu in snahi.

Naj bosta njena ljubezen in dobrota bogato poplačani. Spremljajo naj jo zdravje, osebno zadovoljstvo in notranji mir.

Oglejte si tudi