Logo MojaObčina.si

Ig

JUTRI
10°C
-2°C
ČE.
14°C
-3°C

Testenine z drožmi, delavnica ročne izdelave testenin

Organizator: Svobodna šola Kurešček
Vstopnina: Prostovoljni prispevki
Okus domačih testenin se nikakor ne more primerjati s kupljenimi. Čar je tudi v tem, da jih lahko poljub­no oblikujemo, napolnimo z okusnimi nadevi ali obarvamo z različnimi živili. Domače testenine z drožmi pa so še posebej brez primere, saj droži testeninam izboljšajo teksturo, poudarijo okus in povečajo hranljivost.

 

Na delavnici se bomo naučili pripraviti primerno testo za testenine, izdelati različna polnila za testenine ter tehni­k kako polniti in oblikovati testenine (tagliatelle, lunice, raviole, torteline, culurgiones, lorighittas, …). Med samo pripravo bomo izvedeli tudi katere oblike testenin so primerne h kateri omaki, kdaj in zakaj. Pripravljene testenine bomo skuhali in degustirali.

 

Delavnico vodi Vesna Milek Recko, ljubiteljica zdrave, doma pripravljene hrane in raziskovalka italijan­ske kuhinje. Po znanje se poda v mesta, kraje in vasice, na lokalne tržnice, da pokuka pod prste domačinov pri pripravi domačih dobrot. Vsak svoj krožnik zdravih in umetelno dekoriranih jedi postreže s prikup­no zgodbico. »Ker mi ni vseeno za zanamce želim svoje znanje, katerega sem pridobivala povsod, kamor me je zanesla pot deliti z ljudmi, ki se zavedajo tega, da morajo poskrbeti sami zase in da je kvaliteta življenja odvisna izključno od njih samih.«, obrazloži Vesna svoje kulinarično raziskovanje.

 

Delavnico organiziramo v podporo projektu gradnje Svobodne šole Kurešček, ki temelji na waldorfski pedagogiki. Priporočen prispevek za udeležbo na delavnici bo v celoti namenjen projektu izgradnje šole. Prijave zbiramo na zuhra@kamerad.net najkasneje do četrtka, 23. 1. 2020. S pravočasno prijavo si zagotovite mesto na delavnici. Vse nadaljnje in potrebne informacije dobite preko e-pošte ob prijavi.

 

Za več informacij in prijavo pišite na zuhra@kamerad.net ali pokličite na 040 292 975.

 

Zahvaljujemo se BIO MLIN STRAŽAR (eko-moka.si) za podporo, ki za izvedbo delavnic prispeva EKOLOŠKO MOKO.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi