Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C

Nočni pohod na Ratitovec - 2019

##VIEWS##
Organizator: Planinsko društvo Krim
Vstopnina: Vstop prost
Pozdravljeni!

Po programu izletov je v mesecu februarju v planu nočni pohod na Ratitovec.

Datum ture je petek, 22. februar 2019.Zbor udeležencev je ob 19. uri v Medvodah, na parkirišču pri Interšparu (v križišču s semaforjem v Medvodah se zavije levo in nato po cca 30 m zopet levo na parkirišče).Ko se zberemo, se skupaj odpeljemo preko Škofje Loke in Železnikov do vasice Prtovč, ki je na višini 1.000 m. Parkirali bomo ob cerkvi ali pod njo, parkinih prostorov je dovolj.Na Ratitovec se bomo povzpeli po poti čez Razor - na desno iz vasi. Pot je lepa in nezahtevna. Do vrha Ratitovca oz. Gladkega vrha (1.667 m) je približno 1,30 ure hoda. Planinska koča stoji na višini 1.642 m, tik pod Gladkim vrhom. Z oskrbnikom koče se bom, kot vsako leto, dogovoril, da nam bodo zvečer spekli tople flancate in pripravili vroč čaj. Ostala pijača bo tudi na razpolago.V koči se bomo zadržali 1 uro, tako da bomo pri avtomobilih na parkirišču okoli 23.30 ure.
Obvezna oprema: čelna svetilka, gamaše, lahke pohodne dereze (verižne samonatakljive dereze). Priporočam pohodne palice in rezervne rokavice.
Pohod odpade le v primeru dežja. Če bo snežilo gremo kljub temu, ker je pot lepa in sneg ni ovira, če bo pa jasna noč, bo pa sploh super.
Prosim, da se prijavite na izlet najkasneje do četrtka, 21. februarja, na moj e-mail:cvahte.ales@gmail.com

Srečno,
Aleš


Dodajam še informacijo za letošnjo turo "Po medvedovih stopinjah"Prijave začnejo sprejemati v ponedeljek 4. februarja. Zaradi izredno velikega zanimanja svetujem tistim, ki se imajo namen udeležiti, hitre prijave.

http://www.kocevje.info/5-pohod-po-medvedovih-stopinjah-2018-gpx-sled/

prijave na:

http://pomedvedovihstopinjah.si/

Janko Purkat

Oglejte si tudi