Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
4°C
-2°C

Dolenjsko pohajkovanje

2288
Vabim vas na pohajkovanje na Trško goro in naprej med vinogradi do Vinjega Vrha v nedeljo 22.10.2017. Večkrat sem dobil pod nos, da pohodnike vedno priganjam. To je sicer res, a če smo hoteli opraviti načrtovano pot, sem moral to početi. Tokrat ne bo tako, saj bo potrebno prehoditi le petnajst kilometrov s skupnim vzponom štiristo metrov. Izgledalo naj bi nekako takole:

Avtobus nas odpelje iz Iga ob 9.45, pobere še pri Mokarju ob 9.51, pelje nas do Kmetijske šole Grm pri Novem mestu.

Peš se napotimo na Trško goro, kjer je dogovorjeno da se ustavimo v eni od kleti na degustaciji. Tam bo možno kupiti tudi cviček po 1,5€ in modro frankinjo po 2,5€. Kanister, prinesen od doma bo dobrodošel. Kupljeno vino nam bodo oni dostavili na avtobus. Nadaljevali bomo med vinogradi do Šmarjeških toplic in naprej do Vinjega Vrha. Tam bomo spet zavili v vinsko klet na ekološki kmetiji. Za nas bodo pripravili za jest nekaj na žlico in potico. Obiskal nas bo tudi gospod Jože Prah, prvi človek za Evropske poti v Sloveniji. Vsem tistim, ki smo prehodili celotno E6, bo podelil spominsko značko.

Na avtobus naj se bi usedli ob 19.00 in se odpeljali domov.

Cena malega avtobusa je ob polni zasedenosti 12€. Če bomo kupili dovolj vina nam degustacije ne bodo zaračunali. Za narezek, topli obrok in potico na Vinjem vrhu bomo odšteli po 12€. Pijača se zaračuna posebej.

Janko Purkat

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!