Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

Novi prvak občine je 13-letni Matic Skubic

19. november - 16 tekmovalcev iz celotne občine, se je zbralo v gasilskem domu na žrebu, kjer smo določili potek tekmovanja v namiznem tenisu. Tekmovanje je bilo postavljeno na repasaž sistem, tako da prvi poraz ni bil usoden. Ker pa je bil žreb brez postavljenih nosilcev, so se nekateri favoriti srečali zelo hitro, a kot rečeno, je sistem dopuščal en poraz. No, na koncu vedno pride do tekem za medalje. V polfinalu so se tokrat uvrstili Matic, Urban in Martin iz družine Skubic ter Blaž Turk. S tem smo vedeli, da bomo dobili novega prvaka, saj se je zadnji zmagovalec predčasno že poslovil od tekmovanja.

Polfinalni par Matic Skubic in Blaž Turk je prinesel bolj izenačeno tekmo, kot je kazal končni rezultat, a je vseeno z 2 proti 0 slavil Matic. Urban in Martin Skubic sta bila še bolj izenačena, a je na koncu slavil Urban, ki je svojega očeta Martina premagal z rezultatom 2:1.

Tekmo za tretje mesto je nato proti Blažu Turku dobil Martin Skubic z rezultatom 3:1. Sledil je finale bratov Skubic. V zares dobri tekmi, kjer sta pokazala vse svoje znanje, ki sta ga osvojila s treningi, je mlajši Matic, nekaj starejšega brata Urbana ugnal z 3:2. Uspeh novega prvaka je še toliko bolj hvale vreden, saj Matic ni izgubil niti ene tekme in s 13 leti postal najmlajši zmagovalec. Res zasluženo in dosežek, ki ga bo težko podreti.Torej novi prvak Občine Horjul in tudi vrzdenški prvak za leto 2022, je Matic Skubic.

 

Uroš Mrzlikar

 

Oglejte si tudi