Oceni objavo

Pikapolonica nam je prinesla lepo vreme

V soboto, 20. aprila, je na Vrzdencu ponovno odmeval otroški smeh. Potekal je že 5. Tek-Kros Vrzdenec, ki ga je organiziralo Športno društvo Vrzdenec. Letos je zagotovo zaznamovala rekordna udeležba, saj se je poleg predhodno prijavljenih 43 otrok na koncu tekmovanja pridružilo kar 54. S tem smo se soočili s manjšim izzivom glede vrečk ob prijavi in medaljami, a ker so to sladke skrbi, smo jih uspešno premagali. Letos so vsi otroci ob prijavi prejeli dobrote lokalnih podjetnikov. Sebs bakery iz Horjula je spekel slastne čokoladne piškotke, ki so mamljivo dišali iz vrečk, Bar Studenec pa je prispeval kupon za gosti sok s smetano. Hvala obema za podporo našemu dogodku. Izziv nam je predstavljalo tudi vreme, vendar mi je pikapolonica, ki sem jo srečala ob košenju trave na progi, uresničila željo, in sijalo je sonce, tako da so bili glavni pogoji za uspešen dogodek že zagotovljeni.
Največ otrok je teklo na 200 m, kar 29, tako da razmišljamo, da bi naslednje leto predšolske otroke razdelili v svojo kategorijo, ne skupaj s prvošolci. Kategorija na 400 m je bila druga najbolj množična, medtem ko so v kategoriji na 1000 m, kjer so tekli 8. in 9. razredi, tekli le trije pogumni fantje.
Otroci so bili nekateri nestrpni, nekateri polni treme, a vsi so se pogumno podali na progo, in tekmo uspešno zaključili brez poškodb. Po teku smo se vrnili pred gasilski dom, kjer je otroke že čakal nadaljevalni program. Tokrat nam članica Tanja, ki običajno skrbi za pripravo poligona, zaradi zdravstvenih težav ni mogla pomagati. Vskočila nam je na pomoč Lea Smrtnik s svojimi rekviziti. Čakalna vrsta za poligon je bila kar dolga, na koncu pa je z najhitrejšim časom slavil Tilen Žvab. Tudi letos smo vse tekače pogostili s pizzami, delno sponzoriranimi s strani Gostilne Boter, DG69 pa je poskrbel za gajbico vitaminov. Vsi so nestrpno čakali na podelitev medalj, ki jo prejme vsak tekač. Zahvaljujemo se tudi DP Design Darku Praprotniku za nalepke na medaljah.

Prav je, da izpostavimo vsaj prve tri iz vsake kategorije:

-          Na 200 m je 1. mesto osvojil Lovro Sečnik, 2. mesto Svit Trtnik in 3. mesto Maj Nagode. Najhitrejša deklica v tej kategoriji je bila Elena Janželj.

-          Na 400 m je prvi v cilj pritekel Žan Bizjan, drugi Tilen Žvab in tretji Erik Nagode. Med deklicami je prva pritekla Lavra Lončar.

-          V kategoriji 600 m je bil najhitrejši Mark Vrhovec, drugi Jakob Mrzlikar, tretji pa Maj Trtnik. Ula Zelenc je bila najhitrejša deklica v tej kategoriji.

-          Na 800 m je slavil Rok Zuljan, drugi je bil Tarik Žvab, tretji pa Gašper Simonišek.

-          V najdaljši kategoriji 1000 m so tekmovali Lovro Simonišek, ki je s precejšnjo prednostjo premagal Marka Slovšo na drugem mestu in Urbana Zdešarja na tretjem mestu.

Za nagrade prvih mest v vsaki kategoriji nas je letos podprla Slaščičarna Berzo, ki je vsakemu zmagovalcu podarila bon v vrednosti 10 € za sladkanje v njihovi slaščičarni. Otroci so bili navdušeni, mi pa za te nagrade neizmerno hvaležni. Vsi ponosni s svojimi medaljami, prijetno utrujeni in siti, so še vedno polni energije skakali po igralih in brcali žogo. Ko se je dan nagibal proti sedmi uri zvečer, smo za konec zavrteli še risanko Race in postregli otrokom s slastnimi kokicami.
Tako smo zaključili naš dogodek. Še enkrat vse čestitke tekačem, hkrati pa ogromna hvala vsem staršem, ki ste pripeljali svoje otroke in tako podprli naš dogodek, ki je uspel predvsem zaradi vas. Upamo, da se drugo leto zopet vidimo. 
Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi vsem sosedom na naši ulici, kjer poteka del proge. Vsako leto se nam prilagodijo, da lahko tek izpeljemo varno in brez težav. Hvala tudi gasilcem, ki nam omogočijo prostor, da lahko izpeljemo dogodek, in nenazadnje vsem članom, ki so pomagali pri izvedbi dogodka.

 

ŠD Vrzdenec - Andreja Mrzlikar

Oglejte si tudi