Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Kolesarski klub Zapravljivček poganja pedala v polnem teku

Ko pomislimo na kolesarjenje v naši občini, ne moremo mimo kluba z dolgoletno tradicijo, ki se lahko pohvali s tem, da je proslavil vzpon s kolesi na Koreno do te mere, da je ta športni dogodek znan po celotni Sloveniji. Brez zadržka lahko rečemo, da prav KK Zapravljivček skrbi za razvoj kolesarjenja v Horjulski dolini.
Z lanskim letom je vodenje Kolesarskega kluba Zapravljivček Horjul prevzela nova ekipa, ki si je tudi zastavila jasne cilje. Predsednik kluba  Grega Čepon pojasnjuje: ''Moj pogoj pri prevzemu funkcije predsednika je bila, da si delo in zadolžitve znotraj kluba porazdelimo. Veseli me, da sta se angažirala Alenka in Marko Trček, ki sta se odlično znašla v vlogi tajnice in blagajnika in s svojim sodelovanjem ogromno doprineseta. Lahko rečem, da sta gonilni sili kluba. Predvsem Alenka je verjetno najpomembnejši člen v sami organizaciji društva. Seveda delovanje takšnega kluba ne more temeljiti le na nekaj ljudeh, zato pri delu pomagajo tudi drugi člani. Miha Trtnik je prevzel dogovarjanje s proizvajalci dresov in vodenje tedenskih rund, če naštejem glavne aktivnosti. Potem pa so tu še nepogrešljivi člani in članice kot na primer: Andrej Marolt, Peter Zdešar, Jure Velkavrh, Zdravko Kogovšek, Milan in Tanja Zupančič. Vsi ti so nase prevzeli breme pri organizaciji dogodkov, logistiki in pomoči pri dogodkih v naši organizaciji.''

 

Čepon tudi priznava, da se vsi člani držijo dogovorov od samega začetka mandata, da si delijo odgovornost in zadolžitve. Opozarja, da je to je namreč največji problem številnih društev, ker vse prevečkrat pade na ramena predsednika društva, ki potem seveda ne more vsega opraviti sam.

 

Ob tem, da kot predsednik svojo vlogo doživlja predvsem v smislu povezovanja, angažiranja kolesarjev, mediaciji in podobnih rečeh je tisto glavno, najpomembnejše sledenje klubski viziji.

V kratkem pogovoru je takole opisal ključne elemente vizije delovanja in pomena kluba: ''Želimo biti aktivno društvo, tako kar se tiče naših lastnih aktivnosti (priprave, dirke, maratoni, tedenske runde ...) kot tudi udeleževanja na okoliških športnih dogodkih. Seveda si želimo tudi povečati število članov. Beseda, s katero bi najlažje opisal svoje ambicije kot predsednik društva, je združevanje. Prioriteta mi je, da se člani dobro počutijo, da so naši dogodki dobro organizirani in da se med seboj dobro razumemo. V ospredje postavljam druženje in ne toliko samo tekmovalnost.''

 

Čepon ugotavlja, da so v letu dni, kolikor že traja delovanje pod novim vodstvo, izpolnili vse osnovne cilje. Letos so tudi že izpeljali nekaj dogodkov. Izpostavil je novoletni pohod z baklami na Koreno v sodelovanju z organizatorjem Zimske pravljice, ki je potekala na občinskem trgu v mesecu decembru. Potem je tu že tradicionalni dogodek – zaključek Pohodov na Koreno, ki trajajo v času izven kolesarske sezone in sedaj že lahko rečemo tradicionlani 8-urni vzdržljivostno dobrodelni ''Šiht na Koreno.'' Vsa zbrana sredstva vedno podelijo nekomu iz naše občine. Letos so sredstva prejeli gasilci.

V zgodnjih spomladanskih dneh so tudi že izpeljali kolesarske priprave v Poreču, kjer so si nabrali nekaj kondicije in poskrbeli za druženje ter sprostitev ob morju. Obenem pa so tudi že začeli s tradicionalnimi kolesarskimi rundami, ki potekajo enkrat na teden.

''Najbolj me veseli, da so se nam pridružili številni novi kolesarji, tako iz občine Horjul kot iz sosednjih občin: Dobrova - Polhov Gradec, Vrhnika, Log - Dragomer in Brezovica. Člana imamo tudi iz občine Borovnica, tako da smo Zapravljivčki pravzaprav združeni kolesarji celotnega področja, ki ga pokriva Naš časopis. Trenutno klub šteje 50 članov, še dodaja Čepon.

A s tem še zdaleč niso končali. Letos imajo še kar nekaj projektov, ki jih bo potrebno izpeljati. V naslednjih mesecih bodo organizirali priprave v italijanskih Dolomitih, sledil bo Pobeg iz Planice v Horjul (29. junij). Kot običajno pa se s 1. majem pričnejo tradicionalni kolesarski vzponi na Koreno, v septembru sledi Dirka na Koreno, udeležili pa se bodo še številnih maratonov in kolesarskih izletov, tako da je sezona že sedaj za voljo lepega vremena v polnem teku. 

Če vas kolesarjenje in druženje ob športnih aktivnostih na cesti ali v naravi veseli se jim seveda lahko tudi pridružite. Z veseljem pomagajo.

Sledite jim lahko na facebook strani KK Zapravljivček ali pa obiščete spletno stran www.zapravljivcek.si

 

Peter Kavčič

Foto: KK Zapravljivček

 

Oglejte si tudi