Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

K nam tudi letos prihaja olimpijska bakla

Ob zadnjih olimpijskih igrah v Tokiju leta 2021 so športniki skozi našo občino popeljali olimpijsko baklo. Gre za simbolno gesto promocije športa in olimpijskih vrednot in ima zato pomembno vlogo v povezovanju ljudi. Ob letošnjih igrah, ki bodo potekale v Parizu, bo olimpijska bakla ponovno obiskala naše kraje.
Letos bo ta največji športni dogodek ponovno v Evropi. Na Olimpijskem komiteju Slovenije  Združenju športnih zvez poleg predstavitve Slovenije v francoski prestolnici veliko pozornost posvečajo tudi aktivnostim, ki bodo potekale na domačih tleh. Ena odmevnejših bo projekt Slovenska bakla, kjer si želijo sodelovanja z različnimi občinami in lokalnimi športniki. Župan občine Horjul Janko Prebil je ob tej priložnosti dejal, da podpirajo to akcijo in si želijo uspešne izvedbe kot pred tremi leti.

S potovanjem bakle po vseh slovenskih občinah in prek meja (slovenska zamejska združenja) želijo na Olimpijskem komiteju Slovenije povezati vse navijače in podpornike slovenskega športa in s pozitivno energijo podpreti slovenske olimpijce in paralimpijce na poti do njihovih olimpijskih sanj.

Slovenska bakla bo svojo pot začela 17. aprila, 100 dni pred slavnostno otvoritvijo v Parizu in zaključila 12. julija, 14 dni pred začetkom olimpijskih iger. Vsak dan bo obiskala tri slovenske občine, na svoji poti pa se bo povzpela tudi na Triglav in obiskala številne znamenitosti Slovenije. Predvideno je, da bo bakla obiskala občino Horjul 6. maja, prišla bo iz Občine Log - Dragomer, nato bo šla v občino Dobrova - Polhova Gradec.

V Občini Horjul se veselijo sodelovanja športnih društev in športnikov ter vse vabijo, da aktivno sodelujejo v tem projektu.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi