Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Akcija Deželaka junaka uspela!

Miha Deželak, junak na kolesu, je tokrat že deveto leto s kolesarjenjem po Sloveniji zbiral sredstva za počitnice otrok iz socialno šibkejših družin. Letos se je s karavano ustavil tudi v naši dolini in v PGD Horjul smo se odločili, da bomo k akciji pripomogli tudi mi z organizacijo zbiranja prispevkov.

V sredo, 7. junija, se je številčna množica zbrala pri gasilskem domu in bučno pozdravila Deželaka Junaka. Naši mladi gasilci so ga sprejeli s špalirjem in pravo navijaško kuliso, polno zastav. Deželak se je preizkusil v gašenju s staro ročno brizgalno skupaj z gasilci veterani, nato pa smo mu predali sredstva, ki so jih prispevali PGD Horjul in občani Horjula. In teh ni bilo malo, skupaj smo namreč zbrali kar 1.800 €, ki bodo gotovo poskrbeli za mnoga nepozabna doživetja otrok na morju. Kolesarski klub Zapravljivček Horjul je doniral 500 €.

Dogodek seveda ni minil brez nekaj gasilskih fotografij, nato pa se je odprava z Deželakom in Petrom Polesom podala na pot proti Ljubljani. Mladina jih je pospremila z vodnim špalirjem in tako poskrbela za pravo osvežitev.

Še enkrat hvala vsem, ki ste z donacijami prispevali k uspehu akcije in znova pokazali, kako srčni in močni smo lahko, ko stopimo skupaj.


Za PGD Horjul zapisala Jerneja Rožmanec


Oglejte si tudi