Oceni objavo

Veselo, razigrano in ustvarjalno z Minibusom veselja pri OŠ Louisa Adamiča v Gros

V soboto, 12. marca 2022, je bilo v Grosupljem veselo, razigrano in ustvarjalno. Pred Osnovno šolo Louisa Adamiča, na Tovarniški, je pripeljal Minibus veselja in na igrišče šole s svojimi športnimi in družabnimi igrami, s kreativnimi, kuharskimi in drugimi praktičnimi delavnicami privabil naše najmlajše, v družbi svojih staršev. Ti so se lahko najmlajšim pridružili v igrah, na delavnicah, ali pa v prijetni družbi ob razigranem dogajanju pokramljali ob toplem čaju ali kavici.

Da je bilo vzdušje res prijetno oz. kot smo rekli, veselo, razigrano in ustvarjalno, se je prepričal tudi župan dr. Peter Verlič, ki je prišel skupaj s svojo soprogo Barbaro.

»Danes je lep sončen dan in vidim, da nam je vsem skupaj luštno. Igrate se majhni in veliki. Sam tamle gledam nogomet, me zelo mika, da bi se pridružil igri. Res lepo, hvala minibusu in hvala tudi Skupni občinski upravi 5G, ki uspešno išče takšne projekte po Evropi, ki niso namenjeni samo gradnjam, ampak tudi lepemu povezovanju vseh generacij. Lepo se imejte, uživajte,« je najmlajše in njihove starše pozdravil župan.

Več o samem dogodku, ki je del evropskega projekta Igriva paradigma (Playful Paradigm), nam je ob tej priložnosti povedala Živa Vertič, koordinatorka projekta. Kot je povedala, projekt Igriva paradigma želi z igrivim pristopom poskrbeti, da poskrbimo za urbane izzive, kot so povezovanje skupnosti, izoliranost, hiter tempo življenja, medgeneracijsko povezovanje. Sam Minibus veselja pa je pravzaprav program neprofitne organizacije Skala, s katero smo se povezali za namen izvajanja projekta. Minibus veselja bo tako v naši občini poskrbel za razvedrilo in druženje z različnimi športnimi in družabnimi igrami ter tudi s kreativnimi in kuharskimi delavnicami. »Predvsem pa smo želeli v občini poskrbeti, da skozi igro povezujemo družine, skupnost, da delamo skupnost. Veseli smo takšnega odziva in v naslednjih tednih, mesecih lepo povabljeni, da se nam pridružite tudi na drugih lokacijah v občini,« je še dejala.

Boštjan Jamnik, vodja neprofitne organizacije Skala, pa je povedal, da so v organizaciji veseli, da so dobili priložnost, da so lahko prisotni v naši občini. Da to, kar počnejo, lahko širijo naprej. »Vidimo različna igrala, se pravi prostor za druženje. Ni pa samo to, je tudi prostor, kjer se učimo, čisto osnovnih stvari. Nekega ustvarjanja, razvijanja nekih ročnih spretnosti, učimo se, nenazadnje, tudi medsebojnega spoštovanja,« je še dejal, v želji, da bo to nam Grosupeljčankam in Grosupeljčanom prineslo nekaj novega, da nam bo dalo nekaj dobrega.

Sicer pa je župan dr. Peter Verlič ob robu dogodka še povedal, da lahko v naši občini v prihodnje pričakujemo še več takšnih dogodkov, takšnih projektov. Projektov, ki nas povezujejo, ki bogatijo naše življenje, ki delajo naše življenje preprosto lepše. »Druženje, spoznavanje, vse tisto kar nas povezuje, je v teh časih, ko smo bili priča koroni, zdaj še vojnim spopadom, še kako pomembno, pomembno je, da smo med seboj povezani,« je dejal.

In še: »Pridite se igrati! Moto tega projekta je: Ne nehamo se igrati zato, ker se staramo. Staramo se, ker se nehamo igrati.«

Prihod Minibusa veselja v Grosuplje lahko spet pričakujemo že čez dva tedna, takrat se mu bomo lahko pridružili na igrišču Osnovne šole Brinje Grosuplje, potem pa bo z nami na igrišču pri Osnovni šoli Šmarje - Sap, kasneje pa tudi na igriščih podružničnih osnovnih šol v Žalni, Št. Juriju in na Polici. Spremljal nas bo skozi vse leto in z Minibusom veselja bo prav gotovo veselo. Več o dogodku si lahko preberemo tukaj: MINIBUS VESELJA V GROSUPLJEM.

Evropski projekt Playful Paradigm oz. Igriva paradigma, v katerem Občina Grosuplje sodeluje z občinami Videm (Italija), Lousã (Portugalska), Igualada (Španija) in Jelgava (Latvija), se sicer izvaja v okviru programa URBACT in je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oglejte si tudi