Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
ČET.
23°C
11°C
Oceni objavo

Dela za izgradnjo zadrževalnika Veliki potok so se že pričela

Pogodbo za izgradnjo zadrževalnika Veliki potok smo z izvajalcem del podjetjem CGP podpisali 22. maja 2020, ta je dober mesec pozneje že pričel z deli. Na celotnem območju se tako izvajajo pripravljalna dela, kot je čiščenje terena, ob ogledu del, v četrtek, 30. julija 2020, so bile na celotni trasi posega že izvedene tudi geodetske zakoličbe.

Pregrada zadrževalnika Veliki potok bo visoka 15 m in dolga nekaj preko 200 m, zadrževalnik pa bo tako lahko zadržal kar do 435.000 m3 vode in prebivalce Grosupljega ščitil do obsega 100-letnih voda.

Zadrževalnik Veliki potok sicer predstavlja I. fazo celovitih ukrepov za zmanjševanje ogroženosti območja Grosupljega pred škodljivim delovanjem voda Grosupeljščice. V II. fazi pa so predvidene ureditve Grosupeljščice skozi Grosuplje, ki vključujejo visokovodne nasipe in zidove ter ureditev struge in premostitvenih objektov.

Z izgradnjo zadrževalnika Veliki potok in izvedbo vseh predvidenih protipoplavnih ukrepov na Grosupeljščici bo protipoplavna ureditev Grosupljega v celoti urejena.
Jana Roštan

Oglejte si tudi