Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNA KROGA ŠTAJERSKO – POMURSKE LIGE IN SKUPNI REZULTAT LIGE

Ostala sta še tretji in četrti krog lige, kjer smo preizkusili svojo formo. V Hoče smo odšli prepričani v njo in jo tudi potrdili. Nekateri so se preizkusili tudi prvič na tekmovanju takšnega obsega saj 270 tekmovalcev ni kar tako. Tako so se mogli Knaus Luka, Nik Rapič, Aida Gaberšek in Verbošt Lara sprijazniti, da ne bodo dosegli odličja. Luka je bil odličen v športnih borbah, Nik nekoliko pre-agresiven, Aida in Lara pa se v veliki konkurenci nista uspeli prebiti v ospredje. V katah se je odlično odrezala Stela Kostanjevec in dosegla odlično 3. mesto. Nato je v športnih borbah prav tako dobil bron Matic Bombek, ki si je nabral nove izkušnje. Med mlajšimi kadetinjami sta Tjaša in Gaja Rojs znova dokazali svojo formo, ki jo stopnjujeta, a znova mogli prepustiti zmago Neli iz KK Kovinar, za katero še nista našli načina kako jo premagati. In da še ni bilo konec uspehov je zlato med kadetinjami pripadalo še eni naši karateistki, Lejli Verbošt. Dekleta ki so že dokazale svojo vzpenjajočo se formo so to potrdile še z odličnim nastopom v kata teamu kjer so zasedle  drugo mesto. Tako smo odnesli 6 medalj od katerih je bila ena zlata, dve srebrni in tri bronaste. Čestitamo seveda vsem za odlične nastope.

Temu tekmovanju je sledil še zadnji krog v Gornji Radgoni, kjer je nastopilo skoraj 300 tekmovalcev. V sami končnici tekmovanja so vsi iztisnili še zadnje atome in poskusili preseči samega sebe. V katah posamezno je nastopil Luka Knaus, ki pa mu je napaka, ki jo je mednarodna sodnica videla stala vidnejšega rezultata. Lara Verbošt je znova poskusila in ponovno dobila odlično nasprotnico, ki ji je preprečila nadaljnji nastop. Naš izkupiček v katah je popravila Stela Kostanjevec, ki je premagovala nasprotnice vse do finala. Tam je pa tudi ona naredila usodno napako in zasedla drugo mesto. Da pa še nismo naredili dovolj je naša ekipa v postavi Gaja in Tjaša Rojs in Lejla Verbošt premagala vse ekipe in zasedla zasluženo prvo mesto. Seveda so sledile borbe, kjer smo upravičeno upali na najboljše. Matic Bombek je nastopil samozavestno, a dobil odličnega domačina, ki ga ni uspel premagati. Zato je imela veliko več sreče s kategorijo Aida Gaberšek, ki je v maloštevilni kategoriji končno uspela in dosegla prvo mesto. In sledile so še najbolj pričakovane borbe tekmovanja in celotne lige, kjer smo vsi pričakovali nastope naših najboljših bork. Gaja Rojs je končno premagala tekmovalko iz Radvanja, kar ji še ni uspelo nikdar. Vse njene vrhunske nožne tehnike in odlična taktika, so jo privedle do finala. Tam je srečala sestro Tjašo, ki pa se je prav tako odlično odrezala v predhodnih bojih. O njunem kvalitetnem boju v finalu, kjer sta obe prišle preko 10 točk in pokazali vrhunsko formo bomo še velikokrat poslušali. In da še ni bilo konec naših odličnih nastopov je med kadetinjami nastopila še Lejla Verbošt. Ta je pokazala srdite boje in v finalu premagala odlično nasprotnico celo z 8:0 kar je bila avtomatska zmaga za našo borko.

Gaja Rojs je postala skupno prvakinja lige, Tjaša pa odlična tretja. Stela Kostanjevec je bila v katah skupno prav tako odlična druga. Skupno je zasedla prvo mesto prav tako Lejla Verbošt, ki je suvereno dominirala čez vso sezono.

 Čestitamo vsem za odlične rezultate in navdihujoče nastope!

Oglejte si tudi