Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

47. MEDNARODNI TURNIR "RUŠE 2024"

10. Februarja smo se odpravili na tekmovanje v RUŠE, ki je že tradicionalno, saj je bilo tokrat kar sedeminštiridesetič. Nastopilo je kar 400 tekmovalcev iz 18 klubov in štirih držav. To tekmovanje je bilo zelo naporno in težko, saj smo bili vpeti vanj kar cel dan in nestrpno čakali nastope. V katah so nastopili še naši najmlajši, ki so zbrali pogum in pokazali svoje znanje. Športne borbe pa so bile tokrat za naše najboljše, saj je tekmovanje tradicionalnega karateja tokrat dopuščalo več kontakta, kar pa ni prestrašilo naših borcev.

Skupaj smo dosegli dve prvi mesti in dve bronasti mesti. A ta rezultat še ne pokaže bojev, požrtvovalnosti in poguma, ki so ga pokazali naši borci. Na čisto vse njihove nastope smo ponosni in jim lahko samo rečemo bravo.

Rezultati naših tekmovalcev so sledeči:

Lan Duh – 1. mesto

Damjan Žinko – 4. mesto

Gaja Rojs – 6. mesto v katah in 6. mesto v športnih borbah

Lejla Verbošt – 1. mesto kate in dvakrat 3. mesto športne borbe

Tjaša Rojs – 6. mesto kate, 4. mesto športne borbe

Nik Rapič – 4. mesto športne borbe

Lara Verbošt – 6. mesto športne borbe

Nastopili so tudi Matic Bombek, Staš Grgec, Luka Knaus in Nik Morandel, ki pa tokrat niso naredili vidnejših rezultatov. Lejla Verbošt je odlično nastopala v katah in zasluženo premagala vso konkurenco. V športnih borbah je bilo malo kategorij in zato je bilo v večini kategorij več kot 20 tekmovalcev. Nik Rapič in Luka Knaus sta se tako borila tudi s starejšimi fanti, a je samo Niku uspelo do 4. mesta, saj je Luka v športnih borbah debitiral. Dekleta so se tokrat prijavila kar v dveh kategorijah športnih borb. Tjaša je s svojimi devetimi nastopi nabrala ogromno izkušenj, a uspela najdlje do četrtega mesta. Gaja Rojs je imela še več smole, saj ji ritem in sojenje ni nikakor ustrezal, zato je bila s svojim rezultatom vidno razočarana. Glede na njeno kvaliteto je mogla spoznati, da je včasih poraz tisti, ki te še bolj stimulira za boljše boje, ki so ne samo v ringu ampak tudi izven njega.

Čisto vsem našim tekmovalcem čestitamo za odlične nastope, staršem pa za potrpljenje in čakanje na nastope svojih otrok , ki so nam jih zaupali.

Oglejte si tudi