Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti 2020

Promet s čim manj emisijami za vse

Petek, 18. september 2020

Peš v šolo

Dijaki, ki obiskujejo Šolski center Novo mesto, bodo v šolo lahko odšli peš. Predviden odhod iz Dolenjskih Toplic je ob 4:30 uri zjutraj (Srednja strojna šola, dodatne informacije: Sanja Ban (041) 859 898).

 Dan brez avtomobila v Osnovni šoli Dolenjske Toplice

Pri OŠ DT bo zaprto službeno parkirišče ob vrtcu, ki se bo ta dan spremenilo v igrišče. Dan bo namenjen različnim gibalnim dejavnostim za otroke vrtca. V okviru ETM bodo v vrtcu Gumbek pričeli s projektom »Beli zajček«. V projektu bodo spodbujali otroke in njihove starše k vsakodnevnemu prihodu in odhodu iz vrtca na čim bolj trajnosten način. Cilj igre bo, da se očisti kožušček belega zajčka, ker se je ta umazal zaradi izpušnih plinov avtomobilov.

Med 9:00 in 12:00 bo za promet deloma zaprta cesta pred KKC-jem, kjer se bodo v okviru projekta »Gremo peš s kokoško Rozi« izvajale aktivnosti učencev OŠ Dolenjske Toplice.

V okviru ETM bo OŠ DT že tradicionalno izvedla Pešbus.   

Sobota, 19. september 2020

9:00 – 12:00: Sokolski trg (pred KKC Dolenjske Toplice, delna zapora ceste),

Preizkus električnih koles in osnovni servis koles (Trgovina in servis koles Smole NM)

Demonstracijske vožnja z e-kolesi v okolico Dolenjskih Toplic  (RIDEME – oddaja in vodene ture z e-kolesi)

Poligon za prstno rolko in BMX

Izvedli bomo čisto svoj poligon za prstno rolko in BMX , na njem malo vadili. Na koncu pa se pomerili na tekmovanju. Ne skrbi, če nimaš prstne rolke ali BMXa, nekaj jih bo na voljo za izposojo. Izvajalka: Maša Bučar (Večgeneracijski center SKUPAJ, Razvojno izobraževalni center Novo mesto).

Predstavitev dela in aktivnosti Policijske postaje DT za trajnostno mobilnost

Torek, 22. september 2020

8:00 – 12:00: Kolesarski izlet po Občini

V izvedbi Kolesarske sekcije DU DT. Trasa: Dolenjske Toplice (KKC) – Sela – Podturn – Cerovec, - Bušinec – Selišče – G. Sušice – Dobindol – Lubanc - Dolenjske Toplice (KKC). Dodatne informacije: Tone Pekolj (031) 856 886 ali pekolj.tone@gmail.com.

8:00: Pohod na Pogorelec  

V izvedbi pohodniške sekcije DU DT bo izveden voden pohod na Pogorelc. Zbirno mesto je pred GG Podturn ob 8. uri zjutraj. Glede na sposobnost udeležencev bo ena skupina na vrh odšla izpred Polharskega doma, druga po označeni poti jadralnih padalcev. Dodatne informacije: Elica Pavlič (051) 222 631 ali elica.pavlic@ gmail. com.

Vse občanke in občane vabimo, da se dejavnosti udeležite. Še posebej vabimo delodajalce, podjetnike, da spodbudite svoje zaposlene k temu, da se na Dan brez avtomobila na delo ne pripeljejo z avtom, ampak pridejo bodisi peš, s sodelavcem, z javnim prevozom….

 Vabljeni!

Dokumenti, priloge:

ETM 2020 program-GLASILO-končn

Oglejte si tudi