Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti novembra

Mesec november je tu. Naj nas morda vremensko pusti dnevi in novembrska megla ne prevzamejo preveč. Tudi to je del narave. Da bomo prepodili meglo in sivino, vas tokrat vabimo v knjižnico v polhograjski graščini. Dobra knjiga, lepa beseda, pravljica za lahko noč, vse to je na voljo, na dosegu roke. Bliža pa se tudi že čarobni december, z njim pa tradicionalni Miklavžev sejem in njegove dobrote. Spremljajte nas in obiščite dogodke, ki jih pripravljamo za vas. 


Polhov doživljajski park
Vabljeni v Polhov doživljajski park. V njem boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Odpiralne čase preverite na spletni strani www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park ali visitpolhovgradec.si/prireditve, na FB-strani Polhograjska graščina ter Instagram profilu Polhograjska graščina.

Hiša v parku
Do pomladi zapira svoja vrata.

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 4. novembra, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasjem posnema gotske oboke, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

Miklavžev sejem 2018
Tudi letos bo tradicionalni Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Pripravljamo bogat spremljevalni program. Vse razstavljavce vabimo, da spremljate našo spletno stran, kjer bodo objavljene prijavnica in vse informacije o poteku sejma. V petek, 30. novembra, ob 17. uri: prižig luči v parku. V soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra, od 10. do 18. ure: Miklavžev sejem.

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska.

Čaj z grofom Blagajem
Čajanke so ob petkih popoldan. Obvezna je predhodna najava.

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec
Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19. ure in ob sobotah od 10. do 12. ure. Vabljeni, da si v knjižnici izberete knjigo za krajšanje dolgih večerov, ki prihajajo. V njej velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

URE PRAVLJIC
Otroci! Z urami pravljic nadaljujemo 29. novembra ob 16.30. Po pravljici bomo skupaj okrasili knjižnico in jo pripravili na praznični čas. Lepo vabljeni otroci od četrtega do desetega leta, pa tudi vsi ostali, ki radi poslušate pravljice. V decembru ure pravljic ne bo, zato se bomo potem spet srečali 31. januarja.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:
T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB- in Instagram profilu Polhograjska graščina
Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

Oglejte si tudi