Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v juliju in avgustu

Poleti smo odprti vse dni od 10:00–20:00. Polhov doživljajski park je vsekakor nepozabna izkušnja za naše najmlajše. V hišici ob parku se lahko posladkate z dobrotami iz Blagajeve dežele, si prilastite ročne izdelke domačinov ali pa knjige, ki so povezane z lokalnim okoljem. Na zalogi je tudi pijača in sladoled, ki dobro dene ob prebiranju knjig, ki so na razpolagi v Knjižnici pod krošnjami. Za tiste bolj aktivne po novem ponujamo tudi izjemo ugoden najem električnih koles, s katerimi lahko raziščete manj znane in obljudene kotičke prečudovitih Polhograjskih dolomitov. Kolesa se nahajajo v Šentjoštu (Možinetova hiša), na Črnem Vrhu (Pr' Popr) in v parku Polhograjske graščine.
Koncert Hamo & Tribute 2 Love
23. 7. v grajski park prihaja prava glasbena poslastica! Vsem dobro znani Hamo bo s svojim bendom začaral idilični ambient, ki je že nestrpno čakal tovrstno dogajanje. Za več informacij o vstopnicah in samem dogodku najdete na naših spletnih straneh.
Dvorska cerkev
Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike na Slovenskem – dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu, ki bo v nedeljo, 4. julija, od 16. do 18. ure ter 1. avgusta prav tako ob 16. uri. Vodenje je brezplačno. Z vami bo Marjan Malovrh.
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki!
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, 10:00–16:00, vstopnice lahko kupite v hišici v parku.
Že tradicionalno se nam lahko pridružite vsako tretjo nedeljo v mesecu na brezplačnem vodenju po parku (vstopnico je vseeno treba kupiti). Vodenju se lahko pridružite v nedeljo, 18. 7. in 15. 8., ob 10. uri.
Polhkov vikend
Konec poletnih počitnic bomo proslavili v slogu. 28. in 29. avgusta se nam lahko pridružite na pestrem programu, ki bo namenjen tako najmlajšim kot odraslim. V parku se bodo zvečer zvrstili filmi na velikem platnu, pestra bo tudi ponudba delavnic, vodenih ogledov in ostalega spremljevalnega programa.
Grajska knjižnica Polhov Gradec
Knjižnica v Polhovem Gradcu je od 12. aprila 2021 spet odprta, in sicer ob enakem času kot prej, to je v četrtek popoldan in v soboto dopoldan.
Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:
T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina
Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Jasna Bokal

Oglejte si tudi