Oceni objavo

Pomladni koncert Glasbene šole Emil Adamič

Veliki koncerti, na katerih naštejemo čez 200 nastopajočih, so v glasbenih šolah redki. Zagotovo je Glasbena šola Emil Adamič skupaj z Godbo Dobrova – Polhov Gradec v tem velika izjema. Poleg številnih razrednih, internih nastopov, javnih nastopov posameznih oddelkov in javnih nastopov posameznih enot, redno prireja tudi čisto prave celovečerne koncerte, na katerih ne manjka izjemnih mladih glasbenikov in glasbenih sestavov.

Pomladni koncert Glasbene šole Emil Adamič je v Športno dvorano Dobrova pritegnil veliko gledalcev in na petkov aprilski večer marsikoga pustil brez besed. Kako tudi ne, ko pa smo lahko že od samega začetka uživali v izjemnih solističnih nastopih najboljših učencev GŠEA, ki na tekmovanjih redno posegajo po najvišjih priznanjih. Komorne skupine tolkalcev, flavt, violin, trobil, duet kitaristov in kvartet klarinetov so se izkazali z raznovrstnim in zahtevnim programom, z veliko muzikalnosti ter usklajenim nastopom. Manjkal ni niti čisto pravi band in učiteljska jazz sestava, ki je pokazala, kam vse lahko posežemo v glasbi.

V zadnji tretjini koncerta, ki ga je vodila Tina Šlajpah, je bil oder čedalje bolj poln. Orkester klarinetov in saksofonov je navdušil z dvema sijajnima priredbama in napovedal prihod Združenega pihalnega orkestra Glasbene šole Emil Adamič, v katerem sodelujejo učenci iz Dobrove, Polhovega – Gradca, Iga, Šentjošta, Šmarja – Sapa in Dola pri Ljubljani – iz prav vseh enot glasbene šole. Zaključek z Godbo Dobrova – Polhov Gradec in Združenim pevskim zborom GŠEA je bil veličasten. Pesem o upanju, Geslo in na koncu še himna slovenskih godb Tra-ta-ta so v veselem vzdušju zaključile večer.

Koncert, ki je zahteval ogromno ur vaj, priprave, usklajevanja, logističnih izzivov ter predvsem veliko dobre volje in zagnanosti, je navdušil tako gledalce, kot tudi nastopajoče. Povezanost gledalcev z nastopajočimi je bilo čutiti vsak trenutek koncerta in upamo, da bo tako tudi prihodnje leto.


Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi