Oceni objavo

Iz DU Dobrova

Izvedba delavnice izdelave suhega cvetja v Osnovni šoli na Dobrovi
Delavnica je potekala 31. marca. Prisotnih je bilo 17 učencev 3. razreda in tri učiteljice. Z velikim zanimanjem smo izdelovali spomladansko cvetje – podleske. Želja vsakega učenca je bila, da s skupnimi močmi izdelalamo šopke za mamice.
Delavnico je vodila Anica Tomšič, mentorica in vodja delavnice, Društva upokojencev Dobrova.


Drugi dogodki v maju 2022
28. maja bo na Vranskem potekala razstava suhega cvetja. Prireditve se bova udeležili Anica Tomšič in Stanislava Kovač. Vse ljubitelje lepega cvetja vljudno vabimo na razstavo.

Delavnica ročnih del (pletenje, kvačkanje)
Pod vodstvom gospe Suzane Belak Pungertnik se ustvarjalke - članice DU Dobrova tedensko srečujejo in izdelujejo lepe izdelke. Udeleženke s seboj prinesejo material in idejo kaj bi ustvarile. Mentorica Suzana pomaga idejo izpeljati do končnega, želenega izdelka.
Uporabljajo se različni materiali: volna, bombaž, različne mešanice, ki se kupijo v specializiranih trgovinah. Na spletni strani društva so objavljene čudovite fotografije, izdelki, ki so jih ustvarile pridne roke. 
Vabljeni vsi, ki vas mika, da bi ustvarjali z rokami in si na ta način pomagali k boljšemu počutju in terapevtskemu ustvarjanju. 

Vodena vadba joge pod vodstvom Anje Humljan
Ko so bili koronski ukrepi ukinjeni, smo zgodaj spomladi pričeli z vodeno vadbo Joge. Vadba poteka ob ponedeljkih, traja eno uro. Z vado joge premagujemo stres, ki je največji razlog za izčrpanost, depresijo in bolezni. Anja že 20 let pomaga ljudem pri obvladovanju stresa z delavnicami, svetovanjem in programi. 

Računalniški tečaj
V mesecu aprilu 2022 so se člani društva DU Dobrova izobraževali in usposabljali za uporabo IKT tehnologij. Tečaj je potekal v Osnovni šoli Dobrova, v računalniški učilnici, pod vodstvom prof. Karin Armič. Po predznanju pisana druščina tečajnikov, ki jo je gospa Karin vešče vodila in z dobrim občutkom za malo starejše odrasle pripeljala do novih znanj. Marsikomu se je strah pred napravami na ta način zmanjšal. Učili so se uporabljati računalnik in pametne naprave. Ob zaključku so se dogovorili, da se nadaljevanje tečaja izvede v jesenskem terminu. Ob tej priložnosti se Društvo upokojencev Dobrova vsem udeležencem in organizatorjem zahvaljuje za trud in priporoča za sodelovanje tudi v naprej.

Jelka Ciuha, DU Dobrova

Oglejte si tudi